Undersøkelser viser at sakte spill er den største dreperen av trivsel og glede ute på golfbanen. Det forsøker Farm Links Golf Club nå å gjøre noe med.

 

Les også: Norsk Golfs 30 tips for å unngå sakte spill

 

Banen, som er rangert som den beste i Alabama, åpner lørdag 2. november portene for alle. De skal arrangere en eksperimentell dag der målet er å holde alle rundene på rundt tre og en halv time?

 

Les også: Dette gjør golfspillere lykkelige

 

For en redusert greenfee på 90 dollar, 30 prosent lavere enn vanlig greenfee får man spille så mye man vil, samt låne golfbil, lunch, snacks ute på banen, drikke, og ubegrenset bruk av treningsfasilitetene.

 

Det store spørsmålet er: Hvordan får man folk flest til å spille en runde på tre og en halv time?

 

For å nå målet oppfordrer FarmLinks alle sine gjester til å spille «ready golf». Det vil si at det ikke nødvendigvis er den som er lengst unna eller den som har honnøren som skal slå først, men den som er klar til å slå. Spillerne blir også oppfordret til å ikke lete mer enn ett minutt etter tapte baller. FarmLinks vil også begrense bruken av ballmarkører på green for å spare tid, pluss «en rekke andre tiltak».

 

I løpet av runden vil de registrere statistikk fra eksperimentet for å avgjøre hvilke strategier som sparer mest tid, hvor det er størst forbedringspotensiale, og forhåpentligvis finne ut av nye tiltak for å spare tid.

 

– Målet vårt er å bevise at man kan spille 18 hull på kortere tid, samtidig som man nyter spillet uten å føle at man stresser, sier klubbens daglige leder David Pursell til pga.com.

 

Har din hjemmeklubb iverksatt spesielle tiltak for å tukte sakte spill? Fortell oss i kommentarfeltet under!

 

Les også: Setter inn støtet mot sakte spill

 

(KIlder: FarmLinks Golf/PGA of America)