Det ble ikke akkurat mindre oppmerksomhet rundt Viktor Hovland etter at han knuste Jack Nicklaus´ 59 år gamle U.S. Open-rekord, og ble beste amatør med 12. plass på Pebble Beach. Amerikanske golfeksperter spår at nordmannen vil gå inn og kjempe om seieren allerede i sin første turnering som proff.

På PGAtour.com har golfeksperter en fast spalte før hver turnering, der de tipper hvem som blir topp 10 og hvem som vinner. I panelet på seks, har én plukket ut Hovland til å være topp 10 i Travelers Championship, mens én har gått enda lenger. Sean Martin har nemlig tippet at Hovland vinner hele turneringen.  De andre favorittene er Marc Leishman, Jordan Spieth, Paul Casey og Phil Mickelson…

 

Også i CBS sin redaksjon har man tro på Hovland. Her tippes han på niendeplass med kommentaren «han gikk glipp av mange penger forrige uke i U.S. Open. Han kommer til å ta igjen det tapte raskt«.

Golfnewsnet har 21-åringen høyt oppe på listene. Her er han tatt med på en tiendeplass med begrunnelsen: «sannsynligvis er dette litt for høyt, men jeg ville gjerne fremheve nordmannen som nesten helt sikkert vil komme sterkt ut av startblokka.»

Viktors nye look

Som forventet var sponsoravtalene på plass så fort amatørkarrieren var over. Slik VG allerede har meldt har han inngått avtaler med J. Lindberg og Ping. Hvor store summer det er snakk om er uvisst, men det er naturlig å tro at det dreier seg om noen solide beløp. Markedsverdien gikk ikke akkurat ned etter bragden på Pebble Beach.

Slik er Viktor Hovlands nye look. (Foto: Philip Mellem)

Hovland skal gå i treerball med Curtis Luck og Dylan Fritelli de første to rundene. Han slår ut torsdag klokken 14.35 norsk tid. Turneringen kan du følge på Eurosport og på GolfTV.