Spanjolen noterte seg for en score på vanvittige ti under par, til tross for en bogey på det åttende hullet. Gonzalo åpnet runden forrykende med tre strake birdies, etterfulgt av en eagle på det sjette hullet. Etter å ha gjort ytterlige en birdie samt en bogey på de første ni, fulgte han så opp med intet mindre enn fem birdies på andre halvdel av runden.

Dermed kunne han signere for en 61-runde, og han leder nå med tre slag på Edoardo Molinari og James Morrison med to runder igjen å spille. På grunn av tordenvær ble andrerunden utsatt, og Fernandez-Castano sier han ikke helt visste hva han skulle forvente seg da runden slo i gang.

– Jeg er henrykt. Det er ikke ofte man går ti under. Man vet aldri helt hvordan utsettelser kommer til å påvirke deg. Jeg var heldig fordi jeg ikke rakk å gå ut før tordenværet begynte. Dermed kunne jeg ta meg den tiden jeg trengte. Jeg tok det med ro, og startet med tre birdies. For å spille bra må man senke putter, og det var det jeg gjorde.

Av de totalt 80 spillerne som klarte cuten var Phil Mickelson, som spiller sin første turnering på en måned. Amerikaneren lå nede på 109. plass etter åpningsrunden, men er nå helt oppe på 35. plass. Og det kunne fort ha vært høyere. Mickelson lå seks under par for runden før han kom til det avsluttende par-5 hullet. Der gjorde han syv slag, en dobbelbogey som hindret ham i å dele 15. plassen med to runder igjen.

NB! Tredjerunden skulle nå vært godt i gang, men også den har blitt utsatt på grunn av tordenvær.

Kilde: europeantour.com