– Det handler om miljø og arbeid over tid som har gitt resultater, sier Sola GKs headpro og Wang-trener, Henning Lindanger, til dagsavisen.no. 

Stavanger har i en årrekke hatt et av de fremste talentutviklingsmiljøene i Norge, og Stavanger GK og Sola GK samarbeider om å få frem nye talenter.  Stavanger-pro Are Friestad beskriver situasjonen som spesiell.

– Nesten alle jentene som satser på nasjonalt nivå i junioralder spiller på Sola, mens guttene er på Stavanger, sier han til Dagsavisen.

Trenerne forteller at stadig flere jentene i Stavanger satser på golf på høyere nivå. Det har en smittende effekt.

– Jenter gjør ting sammen i større grad enn guttene. De må ha et miljø, konstaterer Lindanger, som sier det er gode muligheter for at utviklingen vil la seg omsette i flere profesjonelle damespillere fra Stavanger. 

For øyeblikket er det ingen kvinnelige Stavanger-spillere som lever av golf i Norge. På herresiden er Eirik Tage Johansen og Aksel K. Olsen, begge fra Stavanger GK, medlem av golfforbundets proffsatsning, Team Norway. Frem til i fjor høst var to andre Stavanger GK-spillere, Sondre Ronold og Ole Ramsnes, også en del av troppen, men begge har lagt golfkøllene på hylla.