Den Roover har riktignok svensk pass, men som Hvam-medlem representer han Norge på Nordic Leagues Nordea- og Ecco Tour.

 

Den Roover var fire over par etter åpningsrunden, og lå nede på en 89. plass. Fredag gjorde han et byks opp leaderboardet med en 73-runde (+1), opp til 44. plass og fem over par totalt. Hans fire birdies, fem bogeys og resten par holdt akkurat til å klare cuten med ett slags margin.

 

Både Christian Aronsen og Øystein Engevik havnet utenfor cutstreken, etter svake fredagsrunder på henholdsvis 79 og 78 slag. Aronsen endte syv over par og tre bak cuten, mens Engevik aldri var i nærheten med sine 13 over par.

 

Turneringen avsluttes lørdag.

 

– – – – – – 

 

Runde 1

Christian Aronsen ligger på 36. plass, mens Dennis den Roover og Øystein Engevik slet i åpningsrunden av Svedala Open.

Christian Aronsen har vært i uforutsigbar form så langt denne sesongen. Med alt fra seier til missede cuter, fortsatte han berg-og-dalbane-spillet i torsdagens åpningsrunde av Svedala Open hosted by Peter Hanson.

 

Miklagard-golferen åpnet med en runde på par (72) på Sturup Park GK i Malmö. Etter å ha notert seg for et fargerikt scorekort bestående av fem birdies og tilsvarende mange bogeys, er han den høyest plasserte nordmannen på leaderboardet.

 

Han har seks slag opp til lederen Marcus Larsson, som leder med to slag på Gustav Adell. Med nesten bare svensker i feltet, er det heller ingen overraskelse at de dominerer på toppen av leaderboardet.

 

Aronsen er nest beste ikke-svenske i feltet, slaget bak finnen Jonas Haglund på 20. plass.

 

Dennis den Roover hadde ingen god dag på jobb med sine 76 slag (+4). To birdies, fire bogeys og en dobbelbogey holder til en 89. plass så langt.

 

Ytterlige tre bak er Øystein Engevik helt nede på delt 131. plass. Bergenseren har hatt en god sesongstart, og ligger på 6. plass på Ecco Tours Order of Merit-liste så langt, men var ikke i nærheten av å levere sitt beste spill torsdag. Med kun en birdie, samt fire bogeys og to doble ser det mørkt ut med tanke på å klare cuten.