Som dere så i vår korte forhåndsomtale av Adams Speedline er grafikk på toppen av hodet noe vi får se i 2013. Adams har en ganske dempet versjon i forhold til TaylorMade. De trekker det virkelig veldig langt med både former og farger. Jeg var tilstede under den første offisielle visningen av de nye køllene tidligere i år. Det ble helt stille i rommet da R1 ble vist fram. Det er så radikalt annerledes alt vi er vant til at noen sikkert ble litt sjokkert. Humøret steg betraktelig da R1 og nye Rocketballz Stage2 ble sendt rundt i rommet og ikke minst når de ble testet på rangen. Køllene ser utrolig mye bedre ut i virkeligheten og spesielt R1 virker å være et svært solid produkt.

 

 

Hvis det er en produsent som skulle gjøre dette så er det TaylorMade. De har fullstendig, absolutt tro på det de driver med og tallene viser at de har rett. Rocketballz og R11S har vært enorme. Ser du en hvit driver på TV antar du automatisk at det er en TaylorMade. De eier hvit, så enkelt er det. Nå eier de grafikk på toppen av hodet, så enkelt er det.

 

R1 er ikke bare former og farger. Den har også alt man kan tenke seg av teknologi. 

 

  • Justerbare vekter som endrer ballbanen.
  • Såleplate med syv forskjellige innstillinger ved adressering (åpen, lukket og nøytral).
  • 12 innstillinger for loft fra 8° til 12°.

 

I følge TaylorMade spiller 80% av golfere med feil loft på driveren. Ganske dristig påstand men det ligger mye sannhet i det. Menn velger ofte 9.5° eller 10.5° selv om de trolig hadde fått bedre resultat med høyere loft. Med så mange innstillingsmuligheter er dagene for feilkjøp mer eller mindre over. Du får en driver som endrer seg sammen med deg og svingen din. Eller værforhold og type bane. 

 

R1 har Aldila RIP Phenom skaft i X, S, R og M flex. Vekten er henholdsvis 61, 58, 55 og 53 gram. Med R1 TP får du en rekke skaftvalg fra produsenter som Matrix, Fujikura, Oban, Graphite Design, Mitsubishi Diamana, Aldila og Project X. Dameversjonen har Aldila RIP Phenom i L flex og 52 gram. Veiledende pris for R1 er 3.495,-. R1 TP er avhengig av skaftvalg. Kommer for salg 1.februar.

 

TaylorMade er spesialister på markedsføring. Følg med i tiden fremover, det blir garantert en del «stunt» på PGA Tour og European Tour.