En nordmann videre

Ken Villanger ble den eneste nordmannen som avanserte til Nordic League finalen gjennom Nordea Tour-kvaliken.

Villanger (Nordhaug GK) avsluttet med en runde på 74 slag (+2) på Rönnebäck GK, og sikret dermed 13. plassen på leaderboardet – den siste plassen som sikret avansement til finalen av Nordic League-kvaliken neste uke. Med åtte over totalt endte han til slutt seks slag bak vinnerne Anders Hoffvander og Johan Gullstrand. Dessverre ble Villanger den eneste nordmannen av de 13 som var med i Sverige denne uken som tok seg videre.

På Elisefarm GK var Fredrik Hansen Jullum på 8. plass før den tredje og avsluttende runden, men måtte se navnet sitt falle ned til 21. plass etter å ha gått syv over par fredag.

Leaderboard Ljunghusens

Leaderboard Elisefarm

Leaderboard Rönnebäck

Runde 2

13 nordmenn er i aksjon på tre baner denne uken, der topp-13 på leaderboardet på Elisefarm, Ljunghusens og Rönnebäck GK kvalifiserer seg til spill i neste ukes finale på Bokskogen GK. Med en runde igjen å spille er to innenfor den magiske grensen.

På Elisefarm GK deler Fredrik Hansen Jullum 8. plassen sammen med fire andre spillere med en score på +8. Hans 77-runde (+5) gjør at han har fire slag opp til Gabriell Axell i tet, men kun ett slag ned til den viktige 13. plassen.

I likhet med Jullum okkuperer også amatøren Ken Villanger åttendeplassen, bare på Rönnebäck GK. Med seks over par er han åtte bak Johan Gullstrand i tet, og også han ett slag foran 13. plassen. Her var Joakim Schive på femteplass etter første runde, men måtte se navnet rase ned leaderboardet med en 79-runde (+7). Dermed er han nå på 24. plass.

Runde 1

Fra onsdag til fredag er Rönnebäck, Elisefarm og Ljunghusens GK vertskap for det første steget av kvalifiseringen til neste års Nordic League. Totalt stiller 13 nordmenn til start fordelt på de tre banene, og etter 18 av 54 hull ligger tre av dem innenfor grensen av spillere som kvalifiserer seg til finalen.

Feltet på de tre banene består av henholdsvis 114, 109 og 112 mann, og det er på Rönnebäck nordmennene har kommet best i gang. Med vind opp i 14 m/s åpnet amatøren Ken Villanger (Nordhaug GK) med en runde på par, og er dermed på ensom andreplass – kun to slag bak Jimmie Björling i tet. To slag bak ham er Asker GKs Joakim Schive på delt 5. plass. Det er de 13 beste fra de tre konkurransene som avanserer til neste ukes finale på Bokskogen, og Peder Wittussen og Kristoffer Fløistad er begge kun et slag unna å være innenfor denne grensen.

Også på Elisefarm har vi en nordmann innenfor grensen av spillerne som sikrer avansement. Fredrik Hansen Jullum gikk banen på 75 slag (+3), og deler med det fjerdeplassen. Han har fire slag opp til Gabriel Axell i tet. Fredrik Ferangen Fossum er den andre norske spilleren som er med, men ligger et stykke unna på 60. plass (+11).

Tor-David Ottersen er vår eneste nordmann med på Ljunghusens GK. Han innledet konkurransen med en runde på fem over, og er dermed på 38. plass, tre slag bak spillerne som sikrer en plass i finalen.

Her er hele syv nordmenn allerede klargjort for spill, etter at Are Friestad, Aksel Kristoffer Olsen, Dennis den Roover, Andreas Tendenes, Marius Rosvold Andresen, Petter Mikalsen og Andreas Halvorsen gjorde jobben på Himmerland.