Tutta startet søndagens tredje på delt 12. plass, bare fire slag bak teten, men raste nedover listene med en runde på to over par. 

 

For tredje dag på rad ble det bare spilt 12 hull på flomutsatte Ocean Club Golf Course, og Tutta avsluttet turneringen med to bogeys og uten birdies på scorekortet. Etterpå var hun godt fornøyd med å være ferdig, og sette kursen hjem mot Orlando.

 

– Jeg er glad jeg reiser hjem i kveld. Det har vært en veldig rar uke! Vært her i en uke, og bare spilt 36 hull. Ikke normalt, skriver hun på sin Twitter-konto.

 

Tutta landet til slutt på en delt 32. plass (-3), åtte slag bak vinneren Ilhee Lee fra Sør-Korea. Lee kunne juble for sin første seier på LPGA-touren. Dette var faktisk første turneringen Tutta havnet utenfor pallen siden Kia Klassic 24. mars.

 

Lenger ned på leaderboardet avsluttet Marita Engzelius med sin andre strake runde på fire over par. I likhet med lørdagen var det først og fremst to hull som ødela. Engzelius gjorde en birdie og ni par, men også en trippel-, og en dobbelbogey.

 

Dermed måtte hun ta til takke med med en 139. plass, nest sist i hele feltet.

 

Neste LPGA-turnering starter førstkommende fredag i New Jersey. Da spilles ShopRite LPGA Classic.

 


 

Runde 3

 

Suzann Pettersen starter sisterunden av Pure Silk-Bahamas LPGA Classic fire slag bak teten. Marita Engzelius raste nedover listene.

 

Ettersom det bare har blitt spilt 12-hulls runder er det et tettpakket leaderboard på Bahamas før søndagens sisterunde. Suzann Pettersen deler 12. plassen på fem under par sammen med hele 12 andre spillere, og har fire slag opp til den colombianske lederen Paola Moreno.

 

Fire slag er vanligvis en overkommelig luke på en runde, men når det bare skal spille 12 hull blir det ekstra vanskelig å ta igjen. Spesielt når hele 22 andre spillere ligger enten likt med eller mellom Tutta og lederen. 

 

Turneringen skulle etter planen rundes av med 18 hull på søndag, men banemannskapet har ikke klart å få nok vann vekk fra banen. Den første utgaven av Pure Silk-Bahamas LPGA Classic kortes dermed ned til 36 hull totalt.

 

Marita Engzelius spiller karrierens andre LPGA-turnering denne uken, og også hennes andre på rad. Etter misset cut i Alabama forrige uke, valgte arrangøren å ikke sette noen cut etter lørdagens andrerunde. Dermed får Engzelius fullført sin første turnering som LPGA-proff.

 

Med tre bogeys, en dobbelbogey, en trippel og to birdies lørdag raste hun ned til +7 sammenlagt og delt 136. plass, nest nederst på hele leaderboardet. 

 

– Putteren var mye bedre i dag, men jeg klarte aldri å kjempe meg tilbake etter to lost-balls fra tee. Trenger å være mer i fairway i morgen, skriver Engzelius på sin Facebook-profil.

 

Selv om det nok er en mager trøst for Oslo-jenta, kan slike runder skje den beste – bokstavelig talt. Hun deler nemlig 136. plassen sammen med verdensener Inbee Park, som ikke har fått det til å stemme denne uken.

 


 

Runde 1

 

Suzann Pettersen ligger to slag bak teten etter åpningsrunden av Pure Silk-Bahamas LPGA Classic. Marita Engzelius må kjempe for å klare cuten.

 

Ukens LPGA-turnering er den første hvor både Tutta og Engzelius deltar. Ikke overraskende er det førstnevnte som er best i gang, og verdenstreeren fortsetter sin imponerende form.

 

Kraftig regnvær har herjet Bahamas den siste uken, og flere av hullene på banen er oversvømt. Dermed har turneringen blitt kortet ned fra fire til tre runder, og feltet spilte bare 12 hull fredag og lørdag, med håp om en 18-hulls avslutning på søndagen.

 

Suzann Pettersen rakk å spille sine 12 hull på solide fire under par. Hennes bogeyfrie runde gir henne en delt 8. plass så langt, bare to slag bak trioen i tet, Marijao Uribe, Heather Bowie Young og Silvia Cavalleri.

 

– Gikk de 12 hullene i dag på 41 slag. Det hele føles veldig rart!, skrev Tutta på sin Twitter-profil etter runden.

 

Marita Engzelius ligger utenfor den foreløpige cutgrensen etter første runde, men har gode muligheter for avansement med en god andrerunde. Med tre bogeys, to birdies og resten par deler hun 97. plassen sammen med store navn som Inbee Park, Yani Tseng og Catriona Matthew. Engzelius håper det løsner på greenene lørdag.

 

– En nydelig dag på Bahamas med unntak av tordenavbrudd på to og en halv time. I morgen er planen å våkne opp med en varm putter – jeg trenger deg, skriver hun på sin Facebook-profil.

 

Dette er bare Oslo-jentas andre LPGA-turnering. Hun fikk sin etterengtede debut i Alabama forrige uke, men misset dessverre cuten.