Og før idrettsgallaen var diskusjonen den samme som den var før utdelingen av «Bragdguldet»: Det stod mellom Henrik Stenson og Johan Olsson når de gjeveste prisene skulle deles ut.

 

37 år gamle Stenson skrev historie da han i fjor ble den første noensinne som vant sluttspillet på både European- og PGA-touren i en og samme sesong. Han ble også tidenes første svenske herrespiller i topp-3 på verdensrankingen.

 

Johan Olsson gjorde seg på sin side bemerket med sin knusende overlegne seier i femmila i VM i Val di Fiemme i starten av mars, og sølvmedaljen i 15-kilometeren i samme mesterskap.

 

Les også: – Juryen må ha blitt truffet av MANGE golfballer i hodet 

 

Begge utøverne var mandag nominert i kategoriene «årets mannlige utøver», og den presitsjetunge «Jerringpriset» – Radiosportens pris der det svenske folket stemmer frem vinneren.

 

Og denne gang fikk Stenson sin hevn.

 

– Jeg vil takke alle som har stemt på meg. Det var et fantastisk år. Å få denne prisen betyr utrolig mye for meg. Vi er et lite land, men vi er utrolig dyktige i idrett, sa Stenson fra talerstolen.

 

Også fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic var nominert til «Jerringpriset». Han måtte ta til takke med en tredjeplass i kåringen.

 

– Jeg vil takke alle som ha stemt. Kona mi stemte 13 ganger i kveld, sa Stenson, som utvilsomt var kveldens konge.

 

Han fikk også god drahjelp fra det svenske golfforbundet da det skulle hankes inn stemmer. De sendte en mail som ble sendt ut til alle svenske golfspillere i løpet av mandagen, der de oppfordret til å ringe inn og stemme. Mailen nådde 581 000 golfere.

 

Det kan fort ha vist seg å være tungen på vektskåen: Av de totalt 586 878 stemmene i Jerringpriset gikk 253 188 til Stenson, mens Johan Olsson fulgte hakk i hæl med 234 496 stemmer.

 

I skyggen av Stenson hadde en annen svensk golfprofil mulighet til å dra med seg en utmerkelse. Kaptein for fjorårets europeiske Solheim Cup lag som vant med rekordmargin i Denver, var nominert i kategorien «årets leder». Den prisen gikk til hockeylandslagets Per Mårts.

 

Og neste steg for Stenson nå?

 

– Jeg håper virkelig det blir en majorseier i 2014. Det føles som jeg har sjansen, og jeg var nær å vinne British Open i sommer, sier han til Svensk Golf.

 

Han medgir at det blir vanskelig å følge opp fjorårets historiske sesong.

 

– Det gjelder å ikke slappe av, og fortsette å jobbe hardt. Akkurat nå er det mye som skjer i livet mitt utenfor golfen, og da er det alltid lett å miste litt fokus. Men det skal ikke skje.