Avslutninga på Arnold Palmer Invitational ble ekstremt dramatisk for Kristoffer Venturas del. For da Ventura oppfylte alle tabloidjournalisters våte drøm; og gjorde hole-in-one (ref: Ace Ventura) på hull 14, var norskmeksikaneren for alvor tilbake i kampen om en plassering blant de tjue beste.

– Jeg slo et bra slag, og ballen brukte litt tid før den rullet i. Da publikum tok av, skjønte jeg at den hadde gått i. Det er min første hole-in-one i turnering noen gang, sier Ventura etter runden.

 

Berg-og-dalbane

Etter at det historiske slaget med sekserjernet var feiret, fulgte Ventura opp med bogey, birdie og bogey på de tre neste.

– Det slaget var nesten det eneste som var bra med runden min, så det var gøy. At Mastercard gir to hundre tusen dollar til Arnold Palmers stiftelse, er fantastisk, sier Ventura til intervjueren.

På det attende ble den voldsomme berg-og-dalbanen fullbyrdet. Ventura slo utslaget perfekt i midten av fairway, men innspillet på det lange par 4-hullet landet i vannet. Derfra brukte Ventura fem slag, og avsluttet turneringa med trippel bogey.

Dermed signerte Ventura et scorekort som var like bra/dårlig som Viktor Hovland sitt, på 78 slag. Dermed endte Ventura på en delt 36. plass på resultatlista.

Bryson DeChambeau (USA) avgjorde duellen mot Lee Westwood (ENG) på siste hull, og vant turneringen – endelig med publikum til stede.

Hylles på Twitter

Slik reagerte Twitter etter det etterlengtede slaget fra Norges svar på Ace Ventura: