McIlroy startet sisterunden fire slag bak hjemmefavoritten Scott, men stod plutselig likt med australieren da han gjorde eagle på det syvende hullet for dagen, og birdie hullet etter.

 

Scott rykket i fra igjen med birdie på det niende. Derfra spilte de likt hull for hull, før en høydramatisk avslutning på det siste hullet.

 

Scotts innspil fløy over green. Returchippen rullet langt forbi hullet, og med to putter ble det bogey på turneringens siste hull for Scott. McIlroy på sin side satte innspillet til tre og en halv meter, og rullet i birdieputten for en av karrierens mest etterlengtede seiere.

 

– Jeg ønsket så og vinne, og endelig klarte jeg det. Men enda mer tilfredsstillende er det at jeg klarte å slå en av verdens beste spillere i innspurten. Adam er en fenomenal golfer, en tøff konkurrent, og en enda bedre fyr. Jeg er nesten litt lei meg for at det var jeg som ødela «The Triple Crown» for ham, sier McIlroy.

 

Han sikter til at Scott med seier kunne bli den første spilleren etter Robert Allenby som vinner Australian Open, Australian Masters og Australian PGA i en og samme sesong.

 

Seieren var Rory McIlroys første siden triumfen i sesongfinalen DP Championship i Dubai for et drøyt år siden.

 

– Jeg holdt meg tålmodig, jeg visste at alt kunne skje. Jeg hadde alltid troen på at jeg kom til å vinne. Støtten jeg har fått denne uken var fenomenal, og atmosfæren har vært fantastisk, sier McIlroy, som hinter til at han vil komme tilbake også neste år.

 

– Jeg har alltid forsøkt å komme tilbake for å forsvare de trofeene jeg har vunnet.

 

2013 har vært et turbulent år for McIlroy både på og utenfor banen. Nord-iren startet året på toppen av verdensrankingen, og med en fersk milliardavtale med Nike. Bordet var dekket for en ny knallsesong, men i stedet skjedde det stikk motsatte. 

 

Nylig splittet han med sitt management Horizon Management, som han snart også skal møte i retten for å avklare detaljer rundt kontrakten. Under en pressekonferanse i Dubai for et par uker siden, innrømmet McIlroy at det har vært mange uønskede distraksjoner denne sesongen.

 

Spillet til McIlroy de siste ukene har imidlertid gitt grunn til forsiktig optimisme. Etter å ha slått Tiger Woods i en oppvisningsmatch i Kina, noterte han en 5.- og 6. plass i årets to siste European Tour-turneringer. Og nå kom omsider seieren…

 

Er dette starten på veien tilbake for Rory McIlroy? Hvordan spår du at hans 2014-sesong vil bli? Fortell oss hva du tror i kommentarfeltet under!

 

 


 

 

 

 

Runde 3

 

Er det den fremtidige verdenseneren vi ser knuse feltet i Australia? Adam Scott dro i fra Rory McIlroy under tredje runde av Australian Open, og leder med fire slag på nord-iren før siste runde.

 

Adam Scott økte ledelsen på toppen av Australian Open-leaderboardet til fire slag, takket være en 68-runde på Royal Sydney lørdag. The Masters-vinnerens duell med tidligere verdensener Rory McIlroy levde ikke helt opp til forventningene. McIlroy fulgte opp sin 65-runde på fredag med en tredjerunde på 70 slag.

 

Seier for Scott betyr at han vil bli den andre spilleren noensinne som vinner «de tre australske majors» – det vil si Australian Open, Australian Masters og Australian PGA Championship. Fra før av er det bare Scotts landsmann Robert Allenby som har klart bragden.

 

– Hva Adam har prestert de fire siste ukene har vært helt utrolig. Det har allerede vært et historisk år for ham med seieren i U.S. Masters. På vegne av Adams australske PGA Tour-kollegaer ønsker jeg ham lykke til, sier sjefen for PGA Australia til tourens nettside.

 

McIlroy befant seg seks slag bak Scott etter halvspilt runde, etter at han duffet to chipper på vei til en dobbelbogey. Han slo tilbake og krympet ledelsen til tre med tre birdies på back nine, men økte luken med ett slag etter slurvete putting på det siste hullet.

 

Etter McIlroy er Matt Jones nærmeste utfordrer, hele åtte slag bak Scott. Deretter følger Max McCardie og Marianne Skarpnords samboer Richard Green slaget bak.