Søndag ettermiddag, etter å ha vunnet finalen i matchplay-turneringen Andalucia – Costa del Sol, var det en glad, men lettet førstegangsvinner som snakket med Dagsavisen Rogalands Avis.

– Jeg har hatt et brennende ønske om å kunne si at jeg har vunnet noe annet enn på minitourene. Dette er noe jeg har lengtet etter, sier Eirik Tage Johansen (37) til RA.

2 eagler og 23 birdier

Tage spilte stødig hele uka. Fra torsdag til søndag, etter å ha spilt 87 golfhull, stod han igjen med følgende tallrekke: 2 eagler – 23 birdier – 51 par – 10 bogeyer -1 dobbelbogey

– Jeg burde vært overrasket, men spillet har faktisk vært såpass solid. Jeg gjorde kun en bogey på siste dag. Faktisk gjorde jeg knapt en feil. Sånn sett er jeg positivt overrasket.

Etter å ha spilt 87 hull på fire dager, stod Eirik Tage Johansen igjen som vinner. (Foto: Getty Images)

Tage lå sjelden under, og de gangene han gjorde det, holdt han hodet kaldt og slo tilbake. Turneringen var hans 101. på Challengetouren, men bare hans tredje turnering i år.

– Det var en frekk måte å avgjøre det på. Så var det en fin revansj fra i fjor. Da var jeg nære ved å vinne en av turneringene, men ble forbigått av en utrolig avslutning av en svensk spiller. Egentlig var semifinalen den vanskeligste matchen i turneringen, sier Johansen.

Fikk hjelp av svigermor

Til RA fortalte han i vår at han egentlig hadde gitt European Tour beskjed om at han ikke ville spille noe og håpet å beholde spillerettighetene neste år gjennom et medisinsk fritak.

– Jeg fikk lov hjemmefra til å spille disse to ukene. Svigermor hjelper til hjemme med ungene, forteller den nybakte vinneren til RA.

Slik så det ut da Tage vant:

I tillegg til å sikre ham om lag 325 000 norske kroner, gir seieren ham også full spillerett på Challengetouren de neste to årene.

– Det utgjør selvsagt en helt enorm forskjell. 

Familien kommer først

Seieren gjør at det også er mulig for 37-åringen å kvalifisere seg til Europatouren neste sesong, der han har spilt fire sesonger tidligere.

– Hvem vet? Det skal spilles noen med større premier senere i år. Blant annet i Kina. Jeg tror jeg skal få pegget opp der.

Til RA sier han at kone og barn skal prioriteres, og at det får betydning for hvor mange turneringer han ønsker å spille.

– Min beste sesong gjorde jeg etter at vårt første barn kom til verden. Med tvillinger på plass nå kan det bli interessant å se hva jeg kan få til. Så er det slik at jeg kun får skvist inn rundt sju turneringer i år. Det er ingenting i forhold til tidligere år og en helt annen situasjon. Uansett er kone og tre barn hjemme i Stavanger viktigst resten av året. De skal prioriteres.