Endrer regel før årets turnering

Nå blir det enda vanskeligere å klare cuten på Augusta.

Publisert

The Masters er den vanskeligste majorturneringen å kvalifisere seg til, men det er også den turneringen der de som deltar har best mulighet til å klare cuten. 

Grunnen er den spesielle regelen som sier at dersom du er ti slag eller mindre bak lederen etter to runder, får du være med videre.

Men i november er dagene betraktelig kortere enn i april når turneringen vanligvis spilles, og det gir arrangøren utfordringer med å få alle spillerne i mål i tide. I november er det dagslys i 10 timer, mens i april er det nesten 13. De tre timene man «mister» i november, får konsekvenser for hvordan turneringen spilles.

Beginning with the 2020 Masters Tournament, the low 50 players and ties will qualify for the final 36 holes. This is the first change to the cut since 2013. — The Masters (@TheMasters) November 9, 2020

97 spillere er invitert til årets turnering, 92 stiller til start ettersom Joaquin Niemann og Sergio Garcia har trukket seg etter å ha blitt koronasmittet. 

Det vil bli startet både fra hull 1 og hull 10, noe som er uvanlig for Masters, men som blant annet ble gjort under siste runde i 2019 for å bli ferdige før en varslet storm skulle treffe Augusta. Stormen dukket aldri opp…

Powered by Labrador CMS