Den norske duoen åpnet forrykende første dag med fjerdeplass, kun seks poeng bak Hong Kong i tet. Torsdag hadde de pallplassen i sikte, men i stedet falt de ned til en syvendeplass. Slik opplevde de dagen:

«Da var årest utgave av Audi Quattro World Final 2011 over, og etter nærmere 760 turneringer og 87 000 deltagere fra 52 land var det laget vi spilte med i to dager, Taiwan, som ble årets vinnere foran Kina og Hong Kong.

Vi falt desverre ned fra en fjerde til en sjuende plass sammenlagt men vi må uansett si oss godt fornøyde selv om spillet ikke var like bra i dag som igår.

Laget fra Taiwan spilte utrolig bra golf og det var en ære å spille sammen med vinnerne. Etter en avsluttningsrunde på 75 slag brutto og 41 poeng vant de med hele 5 poeng til spilleren fra Kina.»

 

Resultater

 

Runde 1

Erlend Jordet og Peter Sætre er overrasket over sin egen innsats så langt i verdens største amatørturnering i Kina.

Duoen er på fjerdeplass etter første runde av Audi Quattro Cup, med en totalscore på 32 poeng, kun seks poeng bak lederlaget fra Hong Kong. Slik lyder deres oppdatering fra dagen:

«Da var vi ferdige med den første runden av turneringen i Hong Kong og er strålende førnøyde. Det har gått over all forventning. Tross kraftig vind og øs pøs regnvær ligger vi på en delt fjerdeplass, kun seks poeng opp til Hong Kong som leder med 38 poeng. 

Været her nede er desverre både for oss og arrangøren veldig dårlig, med sterk vind og store nedbørsmengder, noe som gjør at spilleforholdene er meget vansklige. Men det er likt for alle og med den sommeren vi har hatt i Norge i år burde vi kanskje ha en god trening på disse forholdene 🙂 

Vi startet med utslag på hull 10, noe som gjorde at vi begynte med de ni vanskligste og mest spektakulere hullene på banen.

 

Kan blant annet nevne det legendariske hull 15, ett par 5 hull på 555 yards og hele 25 bunkere med vann langs hele venstre side (se bilde). Som dere ser er ikke værgudene med oss  og tar man vind/regn i betraktning samt det faktum at ballen «plugger» seg i fairway på grunn av de våte forholdene må man neste spille de fleste par fire hullene som par fem hull. Vi fikk kun 11 poeng på de 10 første hullene vi spilte og det føltes som en kamp å komme seg igjennom hvert hull.

 

Vi var gode på utslagene og på greenene i dag men fra fairway er det mye å hente noe som kostet oss mange slag. Men noe av det som gjør golf så fantastisk er at det kan snu seg like fort. Vi hadde en fantastisk avslutning hvor vi gikk de åtte siste hullene på minus 1 slag og 21 poeng. Totalt 32 poeng og delt fjerdeplass.

 

Må også benytte anledningen til å berømme Audi for ett enormt proffesjonelt arrangement. Om man ser bort fra været man ikke kan styre har Audi ikke unnlatt noe og selve rammen rundt dette arrangementet på verdens største golfanlegg (Mission Hills) / 12 baner / verdens største klubbhus og en av verdens beste golfbaner er bare fantastisk. 

Det er tydlig at forspranget ikke bare ligger i teknikken som Audi har som sitt slagord men også i gjennomføringsevne!»

 

Før turneringen

Onsdag braker Audi Quattro Cup løs, med nordmennene Peter Sætre og Erlend Jordet i startfeltet.

Arena for konkurransen er den berømte Olazabal-banen til Mission Hills i Shenzhen, Kina, der Europatour-turneringen OMEGA Mission Hills World Cup går av stabelen om to uker.

Audi Quattro Cup er verdens største amatørturnering, og spilles onsdag og torsdag. Erlend Jordet og Petter Sætre ble i vår invitert av Harald A. Møller-gruppen til å delta i Audi Quattro Cup Region-turnering på Østmarka GK. Etter å ha vunnet her tok duoen seg videre til landsfinalen på Oustøen GK. Her ble det nok en seier, og nå er de i Kina som bevis på triumfen.

– Vi har både trent og spilt mye golf i sommer, og hvordan vi gjør det der nede er ikke så viktig. Den viktigste premien er å få komme dit, sa de to til Norsk Golf tidligere i måneden. Etter å ha startet sesongen med 17 og 18 i handicap er de nå nede i 13 og 6. Spilleformen i ukas turnering er stableford med fullt handicap.

Vi ønsker dem lykke til i Kina, og kommer tilbake med mer når turneringen slår i gang.

 

Turneringsinfo