Det skriver han i sitt første blogginnlegg  her på norskgolf.no siden september Etter en rekke legebesøk har han påvist at han har hatt TWAR-bakterien, eller Chlamydophilia pneumoniae som den betegnes som i dag.

 

Dermed har Engell bestemt seg for å avslutte sesongen. De siste ukene har han holdt seg hjemme, og gjennomført minimalt med trening.

 

TWAR beskrives som en luftveisinfeksjon, som deler symptomer med bronkitt og lungebetennelse, men som også fører til sår hals, bihulebetennelse og heshet. Sykdommen rammer kroppens restitusjonsevne.

 

– Nå som jeg endelig har fått klargjort hva problemet er, har jeg i samarbeid med en av legene fra Olympiatoppen bestemt meg for å avslutte denne sesongen ekstra tidlig, og få satt i gang med behandling. TWAR bakterien er per i dag ute av «systemet» mitt, så prosessen videre dreier seg nå hovedsakelig om å bygge opp energinivået i kroppen etter den påkjenningen den har vært gjennom.

 

Engell har på råd fra legen bestemt seg for å holde seg unna treningssamlinger, og planlegger å bli i Oslo frem til jul.

 

– Som den rastløse sjelen jeg er så innrømmer jeg at det er rimelig frustrerende å skulle tilbringe mesteparten av dagen helt i ro. Dette er imidlertid den eneste måten å komme seg på, så jo flinkere jeg er til dette akkurat nå, jo kjappere er jeg tilbake på golfbanen!, skriver Engell

 

Les blogginnlegget hans her

 

Golfsesongen til Anders ble aldri den helt store. På de ni Challenge Tour-turneringene han fikk spille, klarte han bare to cuter. Hans beste plassering var 26. plassen i Norwegian Challenge på Losby i august, hvor han periode var helt oppe i toppen og kjempet. På Nordic League ble det med to topp 10-plasseringer.