Av de 61 spillerne i feltet var det bare de fire beste spillere i tirsdagskvalifiseringen som ble belønnet med en plass i startfeltet i ISPS Handa Women’s Australian Open som slår i gang torsdag. 

 

Marita Engzelius (Oslo GK), som i desember sikret kategori på LPGA-touren gjennom Q-School hadde tatt turen til Australia i håp om å få sin debut. Også Cecilie Lundgreen (Borregaard GK) stilte til start. Dessverre ble nåløyet for trangt for begge.

 

Les også: Engzelius vurderte å legge opp

 

Det var Engzelius som leverte best av de to norske jentene. Med en 74-runde på Federal Golf Club ble det til slutt en respektiv 14. plass, men det var likevel ikke nok. Hun landet fire slag bak den siste kvalifiseringsplassen og to bak en reserveplass. Lundgreen endte tre slag bak Engzelius på delt 31. plass.

 

– Årets første runde er over og det ble 74 på meg. Jeg hadde muligheten til å gå lavt i dag, men dessverre litt for mange putter på hullkanten. Det føltes ut som jeg var veldig nære, men som vi alle vet hjelper ikke nære noe i golf. Jeg ser fremover til å følge med på hva som skjer under årets første turnering på LPGA-touren, selv om jeg helst skulle vært en del av det, sa Engzelius etter runden.

 

Til slutt var det Sophie Giquel-Bettan (Frankrike), Charlotte Ellis (England), Tania Elosegui (Spania) og Pamela Pretswell (Skottland) som vant hver sin startbillett.

 

Dermed blir Marianne Skarpnord det eneste norske håpet denne uken. Heller ikke Suzann Pettersen stiller til start, da hun har tatt forlenget offseason for å forberede seg til Honda LPGA Thailand 28. februar. 

 

For Marita Engzelius blir neste mulighet for en LPGA-debut mest sannsynlig RR Donnelley LPGA Founders Cup i Phoenix midten av mars.

 

– Jeg skal bruke resten av uken effektivt til å trene på gress. Jeg ser fremover og gleder meg til neste sjanse i Phoenix, konkluderer hun.

 

I mellomtiden skal det spilles to turneringer, men med toppede startfelt ser hun ikke ut til å kunne komme med. Engzelius har tidligere i år fortalt til Norsk Golf at hun planlegger å spille på Symetra Tour de ukene hun ikke får spilt på LPGA. Første Symetra-turnering slår i gang 23. mars. Det er med andre ord en drøy måned til 24-åringens sesong slår i gang for fullt.

 

Ukens turnering er en samarbeidsturnering mellom Ladies European Tour og LPGA Tour.

 

Resultater kvalifisering