Engzelius og Pedersen vant på Borregaard

Thomas Guste Pedersen vant årets andre Norgescupturnering på Borregaard Golfklubb. Marita Engzelius vant jenteklassen.

Kragerøs Pedersen ledet etter første runde, og holdt hodet kaldt også under søndagens avslutningsrunde. Med en runde på 64 slag(-1), gikk han ett slag dårligere enn åpningsrunden, og endte med det tre under for turneringen. Han ble forøvrig den eneste som endte under par – nærmeste motstander ble Max Pherson (Borregaard GK) og Fredrik Skår Spørck (Borre GK) som delte andreplassen på to over, fem slag bak.

Christoffer Carlsen (Haga GK) som vant årets første Norgescup-turnering på Solastranden fikk det tøft i vinden på søndag, og avsluttet med en runde på 81 slag (+16), hele tolv slag dårligere enn åpningsrunden. Det ble til slutt delt 48. plass, 20 over par.

I jenteklassen skulle det bli noe jevnere, og det var til slutt Oslojenta Marita Engzelius som trakk det lengste strået. Med runder på 73 og 70 slag endte hun 13 over par, to slag foran Borregaards Vilde Eriksen og tre foran Karoline Woie fra Stavanger.

Neste Norgescupturnering spilles på Miklagard Golfklubb, andre og tredje juli.

Runde 1

Den 22 år gamle amatøren Pedersen leder årets andre Norgescup turnering etter en førsterunde på 63 slag, to under par. Runden som ble spilt i kald vind og duskregn bestod av fire birdies og to bogeys, og gir ham en ledelse på ett slag til Max Pherson og Fredrik Skår Spørck fra Borregaard og Borre GK som deler andreplassen. Guste Pedersen er hjemme i Norge på ferie, og studerer til vanlig i på University of West Florida hvor han representerer skolen sitt golflag.

Oslo Golfklubbs Markus Faye Leanderson ligger på fjerdeplass på par, mens Thomas Hansen (Ski GK) er nummer fem på en over. Christoffer Carlsen som vant årets første Norgescup-turnering på Solastranden deler 14. plassen på fire over med tre andre spillere.

I jenteklassen er det Vilde Eriksen som leder på hjemmebane med seks over par (71). To bak følger Oslojenta Marita Engzelius, mens Veslemøy Heramb og Charlotte Andresen deler tredjeplassen på ni over.