Symetra Tour-spilleren fra Oslo begynte å slite med håndleddet allerede i starten av november i fjor. En MRI-undersøkelse av hånden og håndleddet i desember ga ikke videre grunn til optimisme: Bildene viste en kraftig senebetennelse, væskeansvamlig og hevelser i håndrotsbeina, og begynnelsen på et tretthetsbrudd.

Engzelius ignorerte smertene de første par ukene, og spilte LPGA Tour-kvalifiseringen med sammenbitte tenner. Det skulle hun ikke ha gjort. Hun har hatt et håp om å rekke årets første turnering i midten av februar. Nå sier hun til Norsk Golf at det ikke kommer til å skje.

Noen turnering i februar eller mars blir det nok dessverre ikke

Marita Engzelius

– De nye MR-bildene i januar viste nye ting med håndleddet. Jeg har valgt å søke en «second opinion» her i USA. Jeg bør vite mer om en til to uker. Men noen turnering i februar eller mars blir det nok dessverre ikke.

Symetra Tour har gjennomført tre turneringer når kalenderen viser april.

Engzelius, som forøvrig er en av profilene i årets Golfskolen i Norsk Golf som kommer snart, har de siste ukene kun vært begrenset til lett nærspillstrening.

Hun har imidlertid brukt tiden produktivt, og benyttet anledningen til å vende seg til en kort putter. De nye reglene som forbyr bruk av forankrede mage- og brystputtere trer i kraft fra og med neste sesong.