Tulsa lå nede på syvendeplass før avslutningsrunden startet, men klatret opp til tredjeplass med en totalscore på 296 slag, åtte over par for dagen. Av de fem Tulsa-jentene som er med i turneringen leverte Oslo-jenta Marita Engzelius den nest beste scoren onsdag, med en solid 72-runde (E). Hennes lagvenninne Kristina Merkle noterte seg for 71 slag, og klatret samtidig opp til andreplass i den individuelle konkurransen. Her endte Marita på på 21. plass, 18 plasser over der hun startet dagen. Runden på par er spesielt imponerende med tanke på hvor vanskelig banen har vært University of Denver sin trener sa tirsdag at banen spiller som en par 76-bane, og etter scorene og dømme kan dette se ut til å stemme.


Slaget foran Engzelius endte Tonje Daffinrud på 21. plass (+12), to plasser dårligere enn utgangspunktet for dagen. Hennes Denver-lag falt tre posisjoner ned til en syvendeplass onsdag. Plassen bak tok Texas Christian University og Rachel Raastad. I likhet med Engzelius gikk hun en flott 72-runde, og ble nummer 34. Hennes tredjerunde var hele 13 slag bedre enn den forrige runden.


Solveig Helgesen endte sist av våre norske spillere. Med 76 slag delte hun 57. plassen, mens laget hennes, Georgia State avsluttet på 11. plass.

 

 

Runde 3


University of Denver lå på fjerdeplass i lagkonkurransen, samtidig som Daffinrud lå på 32. plass i den indiviuelle turneringen før tirsdagens andrerunde i Colorado. 

 

Daffinrud leverte tirsdag et scorekort bestående av 75 slag (+3), og klatret med det opp til en delt 19. plass. Nå er hun syv over totalt, og har kun to slag opp til en topp-ti plassering. Grace Na og Natalie Gleadall leder på en under par. Om Daffinrud skulle klare å hevde seg i toppen vil det være litt av en prestasjon, med tanke på at dette er høstens kanskje sterkeste felt i amerikansk collegegolf. Og hadde det ikke vært for måten hun startet back nine på i går hadde hun vært helt i toppen.

 

Daffinrud lå på par etter ni hull, men gjorde en bogey og to dobbelbogeys på de tre påfølgende hullene. Heldigvis klarte hun å heve spillet sitt igjen, blant annet med en imponerende eagle på det avsluttende par-5 hullet.

 

Beste nordmann etter første dag, Rachel Raastad stupte ned resultatlisten med en 85-runde (+13). Kjekstad-golferen hadde 18. plass som utgangspunkt for dagen, men falt til en delt 56. plass. Hennes skolelag, TCU, deler 10. plassen. 

 

Nest best av våre norske jenter er Marita Engzelius, men også hun måtte se navnet sitt falle nedover resultattavlen. Med en 80-runde er hun nå nummer 39, syv plasseringer under der hun startet dagen. Tulsa deler forøvrig 7. plassen i lagkonkurransen.

 

Solveig Helgesen var sammen med Daffinrud de eneste norske jentene som klatret tirsdag, men etter å ha åpnet konkurransen med 82 slag er det vanskelig å nærme seg øverste delen av leaderboardet. Tirsdag noterte hun seg for 79 slag, og klatret med det opp til 67. plass. Georgia State Univerity deler 13. plassen i lagkonkurransen der 18 skoler deltar.

 

Banen har vært ekstremt vanskeligspilt de første dagene, og krevende flaggplasseringer kombinert med sterk vind har gjort det vanskelig å score lavt, skriver Denver Pioneers på sin hjemmeside. Lagets trener, Sammie Chergo beskriver banen som en par 76-bane. Se hva hun hadde å si om runden under.

 

 

 

Runde 1

Mandag gikk startskuddet for den prestisjetunge collegeturneringen Golfweek Conference Challenge på Red Sky Golf Club i Vail, Colorado. Blant jentene som deltar i turneringen har Golfweek plukket ut ett lag fra hver av de 18 ulike college-divisjonene som får lov til å delta, og skolelagene til Solveig Helgesen (Georgia State), Marita Engzelius University of Tulsa), Tonje Daffinrud (University of Denver) og Rachel Raastad (Texas Christian University) er plukket ut.

Turneringen spilles i Rocky Mountains, og den Greg Norman-designede banens høyeste punkt er hele 2 450 meter over havet. Banen er kjent for sine ekstreme onduleringer, og hele 182 meter skiller banens høyeste og laveste punkt. Og ikke nok med det, greenene måles vanligvis til 11 eller 12 på stimpmeteret. Golfweek har med andre ord valgt en monster av en bane som jentene skal få bryne seg på.

Etter første runde er det UC Davis som har tatt ledelsen med en totalscore på seks over par. Nærmeste «norske» lag er Daffinruds Denver på fjerdeplass, som følger fem slag etter på 11 over par. Georigia State og Solveig Helgesen følger så på en delt tiendeplass (+16). Tulsa og Engzelius deler 13. plassen, 17 over par mens Raastads TCU sine 19 over par gir 15. plass på leaderboardet.

Til tross for at TCU har startet dårligst av de «norske» lagene, er det samtidig Rachel Raastad som har startet best av våre jenter. I den invidiuelle konkurransen deler hun 18. plassen på to over par, fem slag bak Natalie Gleadall, Kaitlin Higginbotham og Grace Na som deler ledelsen. 18. plassen betyr også at hun var TCU sin beste spiller mandag.

Tonje Daffinrud og Marita Engzelius deler 32. plassen med fire over par (76), mens Solveig Helgesen fikk en tyngre dag på jobb med en 82-runde. Det holder foreløpig til 82. plass.

Les også: Collegespillerne fortsetter å imponere