Webb Simpson hadde et godt grep om bonusen på ti millioner dollar før siste runde av The Tour Championship søndag kveld. I flere scenarier endte amerikaneren opp som vinner, men Simpson selv spilte dårlig på turneringens siste dag og ble bare nummer 22 – en plassering som virket høyst usannsynlig med tanke på hvordan han har spilt den siste tiden. Simpson var derfor avhengig av at Aaron Baddeley skulle vinne, men også australieren leverte sin dårligste runde.

Bill Haas, Hunter Mahan, Jason Day, K.J Choi og Luke Donald hadde alle på ett eller annet tidspunkt søndag muligheten til å bli ti millioner dollar rikere. Men det skulle bli Bill Haas’ store, lykkelige dag. Han gikk seirende ut av omspillet med Hunter Mahan og vant både The Tour Championship OG FedExCup. I kroner og øre betyr det at han søndag kveld kunne sette 11.440.000 dollar inn på kontoen sin.

– Jeg kan ikke si heldig eller flaks ofte nok, sa Haas etterpå mens han fremdeles forsøkte å forstå hva som hadde skjedd.

Og bare for å fortelle litt mer om dramatikken som utspilte seg i omspillet: Haas slo innspillet sitt på hull 17 i vannet til venstre for greenen. Mahan traff greenen. I utgangspunktet stor fordel Mahan, ikke sant? Men da Haas kom opp til ballen, innså han at han kunne slå på ballen. Han bestemte seg for å betrakte slaget som et bunkerslag, og med sin høyre fot i vannet, var det akkurat det han gjorde. Og ballen kom perfekt ut. Ikke bare det, den hadde til og med litt skru i seg, så den stoppet litt under en meter forbi hullet. Haas reddet med andre ord sin par.

Det var et av de mest dramatiske slagene i det golfens år 2011, og et slag verdig en vinner av årets FedExCup. Og noen minutter senere klarte Haas å redde par på hull 18 fra fringen av greenen, mens Mahan ikke maktet å gjøre sin up and down.

Dermed tok Haas sin tredje seier på PGA-touren, og udiskutabelt sin søteste, deiligste og mest innbringende. Etterpå ba han om å bli trodd på at han ikke tenkte på pengene.

– Det er ikke verdt stresset, sa han.

– Jeg prøvde bare å vinne golfturneringen. Og mer enn det; jeg prøvde å slå gode golfslag.

At det er små marginer i golf, vet de fleste som har forsøkt å treffe den lille, harde ballen. Luke Donald delte tredjeplassen med K.J Choi og Aaron Baddeley. Hadde Donald fått tredjeplassen alene, ville han ha vunnet bonusen på ti millioner dollar. Haas ville heller ikke ha vunnet FedExCupen om Webb Simpson hadde endt på en delt 18. plass.

– Det virket som om det var bestemt at han skulle vinne denne uka, kommenterte en skuffet Hunter Mahan etterpå.

Det er vanskelig å være uenig i akkurat det.

Webb Simpson ble nummer to i FedExCupen, mens Luke Donald knep tredjeplassen. Dustin Johnson ble nummer fire, med Justin Rose på plassen etter.

Høydepunkter

 

 

Kilde: pgatour.com