Anne Nordqvist ledet Honda LPGA Thailand fra start til slutt, og kunne søndag juble for den første svenske seieren på LPGA-touren siden Maria Hjorth vant Avnet LPGA Classic i mai 2011.

 

Med Tutta ute av seierskampen søndag, var blikket rettet mot duellen mellom Nordqvist og verdensener Inbee Park på toppen av leaderboardet.

 

Nordqvist startet søndagen fire slag foran Park, og gjorde jobben på oppløpssiden.

 

Park, som spilte sin første turnering for sesongen, satte press på Nordqvist med en bogeyfrirunde på seks under par. Det var likevel ikke nok. Nordqvist rundet av turneringen med en runde på fire under par, og vant til slutt med to slag på Park.

 

Vinnertotalen på 15 under par var syv slag foran Suzann Pettersen. Tuttas sisterunde på seks under par var feltets nest beste score, og tok henne fra 23. plass og opp til 10. plass.

 

Avstanden til toppen av verdensrankingen vil øke når Rolex Rankings oppdateres mandag. Før ukens turnering var Tutta 0,36 poeng bak Park, og kunne bli verdensener med en topp-2-plassering denne helgen.

 

Nå setter Tutta og resten av LPGA-sirkuset kursen mot Singapore, og HSBC Women’s Champions. Turneringen slår i gang torsdag.

 

 

 


 

 

Runde 3

 

Det ser ikke ut til å bli norsk verdensener denne uken heller. Suzann Pettersen tapte terreng under «moving day», samtidig som verdensener Park blandet seg inn i tetstriden.

 

Flere norske golfentusiaster har nærmest tatt det for gitt at Suzann Pettersen kommer til å bli verdensener for første gang tidlig inn i den nye sesongen. I sin første turnering for året, viser imidlertid Inbee Park at hun ikke har tenkt til å gjøre det lett for 32-åringen fra Oslo.

 

Sør-koreaneren startet lørdagens tredje runde på delt 11. plass, men ligger nå på andreplass etter en bunnsolid dag på jobb. Park gjorde seks birdies, en bogey og resten par på vei til en 67-runde, og har bare tre slag opp til den svenske lederen Anna Nordqvist, som i skrivende stund fortsatt har fire hull igjen av sin runde.

 

Parks gode runde kom samtidig som Suzann Pettersen feilet i å sette et støt oppover leaderboardet.

 

Tutta gjorde en eagle på et par 4-hull, to birdies og fire bogeys lørdag. Hun har gjort det til vane å toppe statistikker for greentreff, men traff i dag bare 11 greener. Det resulterte i et fall fra 11. til 23. plass, foreløpig åtte slag bak lederen Nordqvist. Dermed har hun mest sannsynlig meldt seg ut av tetkampen. Hun har imidlertid tidligere vist at større mirakler har skjedd. Da hun vant Safeway Classic i 2011, startet hun sisterunden ni slag bak teten.

 

Det begynner å bli en stund siden svenskene fikk en vinner på LPGA-touren. Annika Sörenstam dominerte i en årrekke, men etter hun la opp har det gått tregere. Sist gang en svenske vant var Maria Hjort i Avnet LPGA Classic i mai 2011.

 

 

 


 

Runde 2

 

 

Suzann Pettersen måtte over par i fredagens andre runde av Honda LPGA Thailand, men har fortsatt kort vei opp til toppen.

 

Etter en innledende 69-runde torsdag, måtte Tutta opp i 73 slag, en over banens par fredag. Dermed har hun falt til en delt 11. plass, sammen med blant annet Inbee Park som hun jager på toppen av verdensrankingen.

 

Tuttas avslutning på runden fredag stod i skarp kontrast til starten. Scorekortet på front nine var av det fargerike slaget, og bestod av tre birdies, fire bogeys og kun to par. Derfra og inn var det stopp på berg-og-dalbane-golfen, og Tutta rundet av dagen med ni strake par.

 

Selv om Tutta måtte over par, er det fortsatt kort vei til toppen etter halvspilt turnering. Svenske Anna Nordqvist fortsetter å lede etter en runde på par. Hun pustes i nakken av Julieta Granada, og Solheim Cup-europeerne Azahara Munoz og Sandra Gal.

 

Verdenstreer Stacy Lewis har også blandet seg inn i tetstriden, og ligger to slag bak sammen med Michelle Wie.

 

Tutta starter ukens turnering 0,36 poeng bak Inbee Park på verdensrankingen. En seier vil garantere Tutta plassen på verdensenertronen, mens en andreplass også kan være nok avhengig av hvor Park ender når uken er omme.

 

Tutta har gode minner fra Asia tidligere. Ukens turnering vant hun tilbake i 2007, og av hennes 14 LPGA-triumfer har fem av dem kommet i Det fjerne østen.

 

 


 

 

Runde 1

 

Suzann Pettersen har ristet av seg skuffelsen fra forrige ukes turnering i Australia, og har føling til toppen etter første runde av Honda LPGA Thailand.

 

Tutta hadde mulighet til å bli verdensener med en god avslutningsrunde i forrige ukes turnering i Australia, men kollapset i kraftige vindforhold med en 80-runde – en av hennes høyeste scorer i karrieren.

 

Nå er 32-åringen fra Oslo i gang på Siam Country Club i Pattaya for å gjøre et nytt støt mot verdensenertronen. Tutta har fått en god start, og åpnet med en runde på tre under par. Det holder til en delt 6. plass så langt.

 

Tutta spilte stabilt gjennom hele runden, og gjorde fire birdies, kun en bogey og resten par. Tutta gjorde dagens første bogey på det 17. hullet, men svarte umiddelbart med en deilig birdie på det avsluttende par 5-hullet.

 

Hun har to slag opp til lederen Anna Nordqvist. Mellom henne og teten ligger de fire amerikanerne Michelle Wie, Lexi Thompson, Jennifer Johnson og Angela Stanford.

 

Ukens turnering er den første for året der alle av verdens fire beste spillere står på startstreken. Verdensener Inbee Park hentet seg mesterlig inn etter å ha ligget tre over par etter åtte hull. Med fire birdies på back nine endte hun dagen på 14. plass, to slag bak Tutta. Der ligger også verdenstreer Stacy Lewis, mens Lydia Ko måtte ta til takke med en runde på par og delt 25. plass.

 

– Det er et fantastisk rivaleri mellom oss. Nivået på LPGA-touren blir bare bedre og bedre. Det er imponerende å se spillere som Lydia komme opp og frem i en så ung alder. Det er virkelig imponerende. Jeg er den eldste av oss fire, og det er godt at de yngre spillerne holder oss på tå hev. Det for oss eldre spillerne til å jobbe enda litt hardere. Jeg tror vi alle gjør hverandre bedre, sa Tutta under gårsdagens pressekonferanse.