Av Erik Pettersen:

Etter å ha spilt en katastrofal sisterunde, tok Suzann Pettersen igjen i omspillet i LPGA HanaBank Championship i Korea og Slo skotske Catriona Matthew i et dramatisk omspill. 

– Da jeg vokste opp trodde jeg aldri at jeg skulle klare å spille på dette nivået. Det er ganske rørende at jeg har oppnådd så mye. Jeg er bare 31 og mitt neste store mål er OL om fire år, sier hun.

Dermed kan hun heve en sjekk på over 270 000 dollar, eller drøyt halvannen million kroner, men pengene var nok ikke det viktigste for Tutta denne gangen. 

Seieren gjør at Tutta passerte Beth Daniel og Laura Davies på listen over de sopm har spilt inn mest penger i historien. Hun ligger nå på niendeplass. Totalt har hun spilt inn 9.035.661 dollar, over 50 millioner kroner i prispenger på LPGA.

Alt lå til rette for at den siste runden skulle bli plankekjøring for Tutta.

Det ble den ikke.

Pettersen fikk en dårlig start og fikk en dobbelbogey på det tredje hullet. Hun fulgte opp med en birdie, men måtte tåle bogey på hull 8. Da tok caddien seg en prat med Suzann. 

– Han spurte meg hvorfor jeg ikke var like aggressiv som jeg hadde vært hele uken. Hva er det du prøver på? Jeg hadde nok vært litt for forsiktig, noe som åpenbart ikke passer spillet mitt i det hele tatt.

Hun slapp løs og begynte å angripe pinnene i stedet. Til slutt endte hun på en runde to over par etter å ha funnet spillet på de siste ni hullene.

Matthew hadde dagens beste runde på fem under par. Hun hentet dermed inn syv slag i løpet av den siste runden og tvang Pettersen ut i et omspill for seieren.

Avgjørelsen skulle falle på banens på banens siste hull. Det er et par 5-hull, men verken Tutta eller skotten maktet å levere sitt beste spill.  De to åpnet med par på de to første hullene. På begge hullene misset Tutta en tremetersputt for birdie.

På det tredje hullet sa Pettersen takk og farvel. Denne gangen satt tremeteren for birdie og den norske golfdronningen kunne slippe jubelen løs foran det sør-Koreanske publikummet.

– Det kjentes som jeg hadde full kontroll i omspillet. Jeg kom nærmere og nærmere i omspillet. På det tredje omspillshullet, da satt den. Jeg slo en solid putt og endelig satt den i koppen.

Nok en gang kunne hun heve pokalen slik hun gjorde i den samme turneringen fem år siden.

Etter en litt rusten sesong har den norske jenta falt fra 2. til 9. plass på verdensrankingen. Denne seieren hjelper henne nok noen plasser nærmere den førsteplassen hun alltid har snakket om at hun vil ha.

Dette er Suzanns 14. turneringsseier i karrieren, og hennes 9. på LPGA-touren. 

Verdenseneren Yani Tseng kom på tredjeplass, ti under par totalt.

————

 

Runde 2

Av Erik Pettersen:

Suzann Pettersen leder LPGA-turneringen når det gjenstår én runde.

Den norske jenta fortsetter å spille fantastisk golf i Sør-Korea. Etter torsdagens monsterrunde på 63 slag, fulgte hun fredag opp med en runde på 68 i vanskelige værforhold. Kun én spiller i feltet taklet det dårlige været bedre enn Tutta.

Dermed troner hun alene på toppen av tabellen, 13 under par og med fem slag ned til hjemmehåpet So Ryan Reo. 

– Det var litt vanskeligere i dag på grunn av værforholdene, og det føltes som jeg trengte de ni første hullene til å tilpasse meg vær og vind. Det var litt vanskeligere å komme nærme i dag, men jeg fikk mange sjanser og satte litt for få på de første ni hullene, sa Suzann etter runden. 

Suzann satte en birdie på hull nummer, 7, et par 5-hull, men tapte et slag på det neste hullet. Suzann var altså like langt halvveis, men avsluttet med fire birdies og en ellers bogeyfri sistesløyfe. Det er Tutta svært fornøyd med. 

– Jeg var veldig fornøyd med måten jeg avsluttet på. Da jeg stod på den 15. teen sa jeg til meg selv at det hadde vært fint å avlslutte med to eller tre birdies, og det tror jeg at jeg gjorde. Fin måte å avslutte dagen på, sier hun.

Dermed leder hun overlegent med fem slag ned til neste utfordrer, og seks slag ned til verdenseneren Yani Tseng, Sandra Gal og superstjernen Se Ri Pak.

– Jeg følte jeg hadde noen «lave» runder i meg nå, jeg var syv under forrige uke og ni under nå. Det er fint når følelsen du har gjenspeiles på resultatlista. Dette året har ikke vært fantastisk, men jeg føler jeg har spilt bra selv om resultatene ikke har vært så gode som jeg har ønsket, sa Pettersen etter første runde

Sist gang Pettersen vant i Korea var tilbake i 2007. Da ble de to siste dagene av turneringen avlyst etter to runder på grunn av dårlig vær.

Pettersen håper å vinne på ordentlig denne gangen. 

– Jeg håper virkelig at jeg kan fullføre de tre rundene og stå alene øverst på pallen i morgen, sier hun. 

Årets sesong har vært litt nedtur for den norske stjernen. Hun startet sesongen på andreplass på verdensrankingen, men har rast til 9. plass etter mye ustabile resultater. 

En seier vil bidra til klatring, både på verdensranking og pengelisten. 

Det gjenstår én runde før vinneren kan kåres

—————-

 

Suzann Pettersen har det med å spille bra når LPGA-touren tar turen til Asia på høstparten, og dette året ser ikke ut til å bli noe unntak.

Forrige helg kjempet 31-åringen fra Oslo om seier i Malaysia, men falt tilbake til en skuffende 17. plass. I pressekonferansen før ukens LPGA HanaBank Championship i Korea, en turnering hun vant i 2007, sa hun at forrige ukes spill kan være et springbrett for en god sesonginnspurt.

– Forrige uke var en god uke på mange måter. Jeg fikk noen gode lave scorer igjen, det har vært en stund siden sist. Nå må jeg forsøke å spille stabilt, og holde meg aggressiv, sa Tutta i pressekonferansen torsdag.

Og aggressiv var bare forbokstaven når man ser Tuttas scorekort fra fredagens åpningsrunde på Sky 72 Golf Club.

Med utrolige ni birdies og ingen bogeys signerte hun for en runde på 63 slag, hele under par. Det er hennes beste runde denne sesongen, og gir henne en ledelse på ett slag til svenske Karin Sjöding. Derfra er det ytterlige to slag ned til de fem spillerne som deler 3. plassen. Dette er andre turnering på rad Tutta noterer seg for turneringsrekord i en av rundene.

– Jeg føler jeg har noen lave runder i meg nå. Det er bra når følelsen din samsvarer med tallet på scorekortet. Veldig solid med 18 greentreff og 27 putter. Jeg jobbet hardt før runden med å få følelsen på greenene, og slo noen bra putter, og så klart noen fantastiske slag, sa hun til lpga.com etter runden.

Tutta har dermed skaffet seg et ypperlig utgangspunkt for å ta sin første seier siden Safeway Classic i august i fjor. Etter å ha startet sesongen på andreplass på verdensrankingen, har hun siden falt til 9. plass.

Den formsvake verdenseneren Yani Tseng fikk også en opptur fredag, med en åpningsrunde på fem under par. Det gir henne en 8. plass så langt. Tseng er forøvrig regjerende mester denne uken. Sist gang hun bokførte en topp 10-plassering var tilbake i mai.