Etter å ha tatt med seg en tre poengs ledelse fra første dag slo amerikanerne tilbake i foursome-rundene søndag formiddag. Med 3-1 i amerikanernes favør var den europeiske ledelsen plutselig bare på ett slag, og det startet heller ikke lovende for Europa som lenge lå under 3-1 i fourball.

De klarte imidlertid å snu det, og etter at amerikanerne Yealimi Noh og Mina Harigae sikret Celine Boutier og Sophia Popov det første amerikanske poenget i den første matchen, handlet det meste om europeerne.

I match nummer to lå Carlota Ciganda og Nanna Koerstz Madsen én ned etter 11 hull, men snudde matchen på de syv siste hullene for å vinne én opp.

I den tredje matchen var USAs Jennifer Kupcho og Lizette Salas to opp mot veteranen Melissa Reid og Leona Maguire, men europeerne utlignet matchen på hull 15, før amerikanerne sikret dormie med birdie på det 17. hullet. Da slo Europa tilbake for andre gang, og takket være Reids birdie på hull 18 ble det deling av poenget. Dermed har debutanten Maguire ennå til gode å tape denne uken.

Også i den siste matchen kom Europa skjevt ut av portene i matchen mellom Charley Hull og Emily Kristine Pedersen mot Danielle Kang og Austin Ernst. De lå én ned etter 6 hull, men Europas seier på hull 7 skulle bli vendepunktet. De fulgte opp med å vinne tre av de fem neste hullene, og 3&2-seieren gjør at Europa nå leder 9-7 før de tolv avsluttende singlematchene.

Den luken kommer nok godt med, for amerikanerne er det soleklart sterkeste laget på papiret. Skulle Europa holde løpet ut på mandag, vil det være deres andre Solheim Cup-seier på rad og deres andre på amerikansk jord noensinne. Det kan også bli andre gang Europa vinner Solheim Cup to ganger på rad.

Se oppsettet for de avsluttende singlerundene nederst i artikkelen. Pluss på seks timer for å få norsk tid. Solheim Cup sendes på GOLFTV og Discovery+.

Leaderboard