Etter dagens to innledende runder leder Europa over USA, til de manges overraskelse. USA var ansett som overveldende favoritter, men europeerne har bitt tennene sammen og kjempet med nebb og klør. Etter at fredagens runder er ferdig står det nå 4,5-3,5 i favør Europa, og Suzann Pettersen har bidratt med to av poengene. 

 

Etter å ha vunnet formiddagens foursome med Sophie Gustafson var det Anna Nordqvist som var neste lagvenninne på ettermiddagen. Der møtte de Michelle Wie og verdenstreer Cristie Kerr, som Tutta slo i matchplayfinalen Sybase Match Play Championship tidligere i år. Og det skulle ikke bli noen hevn for Kerr – den europeiske duoen vant til slutt med to opp. På kvelden oppdaterte Tutta sin Twitter-profil:

 

– Dagen i dag var herlig! Jeg elsker lagkameratene mine, vi kjemper med våre hjerter! I morgen er en ny utfordring, kom igjen Europa!, skriver hun.

 

Europeisk seier skulle det også bli til svenskene Sophie Gustafson og rookie Caroline Hedwall, som knuste Pat Hurst og Brittany Lincicome hele 5&4.

 

Den eneste amerikanske seieren på ettermiddagen skulle komme til Morgan Pressel og Paula Creamer. De vant en opp med Laura Davies og Melissa Reid. Davies mangler forøvrig kun ett poeng for å bli den mestvinnende spilleren i Solheim Cup sin historie. For øyeblikket ligger hun likt med den pensjonerte legenden Annika Sörenstam.

 

I matchen mellom Catriona Matthew/Sandra Gal mot Christina Kim/Ryann O´Toole ledet europeerne to opp med tre hull igjen å spille, men da de amerikanske jentene vant det 16. og det 17. hullet ble resultatet delt match. 

 

Det er gledelig å se at hjemmelaget holder stand, og med publikum i ryggen krysser vi fingrene for at det fine spillet fortsetter i helgen!

 

Fra formiddagen

Det har vært en flott dag på Killeen Castle så langt, med strålende sol og lynraske greener.

De svenske jentene Maria Hjorth og Anna Nordquist greide aldri å true Michelle Wie og Cristie Kerr i første ball. På hull 15 lå de riktignok likt, men slaget var tapt da det stod et hull igjen, USA to opp.

Amerikanerne trakk også det lengste strået i andre ball med Paula Creamer og Brittany Linicome på laget. Karen Stupples og Mel Reid ledet lenge, men de to siste hullene gikk dårlig for europeerne. To dobbelbogeys ga amerikansk seier 1 opp.

I tredje ball var det stø kurs Catriona Matthew og Azahara Munoz lå tre opp helt fra hull 10 og inn og matchen kunne avsluttes da det gjensto to hull.

Sophie Gustafson og Suzann Pettersen utgjorde et solid team i siste ball. Brittany Lang og Juli Inkster lå en opp på hull 10, men de rutinerte og samkjørte jentene landet seieren en opp, etter at Tutta senket en meget viktig birdieputt på det avsluttende hullet – til publikums store begeistring.

– Tutta står frem som en matchvinner igjen når hun setter birdieputten på det siste hullet – et meget viktig poeng som hun sikret. Jeg synes hun og Sophie hevet spillet betraktelig på slutten av matchen, men samtidig følte jeg at de alltid hadde kontroll, sier sportssjef Frode Scheie som har fotfulgt Tutta hele dagen.

Andre runde er nå i gang, og da spilles det fourball. Tutta er nok en gang ankerkvinne, denne gangen sammen med Anna Nordquist. De møter Michelle Wie og Cristie Kerr, så her får både hjemmepublikummet og de amerikanske tilreisende skikkelig valuta for pengene.