Annika Sørenstam er klar i sin tale. Europa trenger å vinne denne uka. Det har stort sett bare blitt amerikanske seire (8-3), og de har nå tre triumfer på rad.

– Det vil bety mye med europeisk seier, sier Sørenstam. – Hvis ikke så vil det ha gått ti år uten en seier, og da begynner folk å snakke om vi bør forandre formatet og alt mulig.

Med tanke på at det har kommet opp så mange dyktige spillere fra Asia, Australia og Latin-Amerika, er det noen som har foreslått at USA bør møte et internasjonalt lag som inkluderer spillere utenfor Europa også istedenfor det nåværende formatet. Men Sørenstam, som er med som assistent for Europas kaptein Alison Nicholas i år, ønsker å bevare tradisjonen.

– Jeg ønsker å fortsette og ha Solheim i 30-40 år. Vi har en herlig turnering. La oss beholde den, mener hun.

Spillere på begge sider mener at konkurransene de siste årene har vært harde, selv om USA har gått seirende ut av dem.

– Jeg har spilt seks, og vi har vunnet en av dem, sier Suzann Pettersen. – Men jeg må si at det føles som om det er så jevnt hver eneste gang. Det koker ned til søndagens singelkamper. Selv om sluttsifrene høres ut som en lett match for amerikanerne, handler det som regel om noen få kamper, sier det norske golfesset.

USAs visekaptein Juli Inkster, som deltar for niende gang, sier konkurransen fremdeles er svært kompetitiv.

– Jeg tror vi bare skal bevare ting som de er. De tre siste Solheim Cup-ene var veldig jevne, helt til siste dag. Vi lå også under noen ganger. Jeg tror ikke vi trenger å forandre noe som helst, mener Inkster.

Inkster, som er 51 år, blir turneringens eldste spiller noen sinne, spår at årets turnering også blir en spennende affære.

– Jeg synes dette er det beste europeiske laget som har vært. Jeg vet ikke hvorfor alle tror vi er favoritter. Vi skal gå ut der og spille som om vi er underdogs, sier hun.

Lagene spiller foursomes og foruballs på fredag og lørdag, før det altså er singelkamper på søndag.

Banen som heter Killeen Castle, er designet av Jack Nicklaus, og ligger om lag 40 kilometer nordvest for Dublin.

Kilde: Reuters