Ryktene sier at det kun står om to navn – Miguel Angel Jimenez og Darren Clarke. Spanjolen har nylig gjort det veldig enkelt for komiteen å peke på rett mann. I en alder av 51 år er han ikke klar til å trappe ned spillerkarrieren. For å bli kaptein i Ryder Cup må man ofre litt. Paul McGinley brukte to år som spiller til å lære om jobben og spillerne som kunne være aktuelle for laget.

 

– Jeg vurderer selv at jeg er med i løpet, men hvis man dedikerer seg til jobben som kaptein kan det skje at ditt eget spill blir dårligere fordi det er så mye å gjøre. Jeg har lyst til å konkurrere, så jeg har egentlig lyst til å være kaptein men samtidig ikke.

 

Thomas Bjørn er i samme båt. Han nevnes ikke i den siste innspurten, men hadde helt klart vært et aktuelt navn dersom han ikke hadde ambisjoner om å spille selv. Danskens mål er å spille når lagene går ut på første tee på Hazeltine i Minnesota. Ikke sitte i en golfbil som leder.

 

To kandidater er ute, Darren Clarke står fremdeles på tavlen. Han gjør det mye enklere.

 

– Jeg hadde elsket å være kaptein på Hazeltine. Det hadde vært en stor ære.

 

Da er det egentlig ikke mer å snakke om. Avsløringen kommer ikke før i februar, siden alle medlemmer i komiteen må treffes samtidig. Det er en utfordring med travle menn som McGinley, O’Grady, Olazabal, Howell og Montgomerie.

 

Selv om valget skulle bli enkelt blir ikke jobben det. Amerikanerne er overmoden for revansje, og ifølge Padraig Harrington gjorde McGinley et sterkt inntrykk på spillerne.

 

– Han gjorde kapteinsjobben vanskeligere fordi alle, både europeere og amerikanere, nå må leve opp til hans standard, som var helt utrolig. Vi har hatt mange gode kapteiner, men ingen av dem gjorde en jobb slik som Paul McGinley. Han gjorde alt annerledes.

 

Hvis Darren Clarke velges får vi to irer på rad i stillingen. Det kan vise at Europa velger med fornuft og seier i tankene, ikke en fordeling av vervet mellom de britiske øyer og Irland og Europa.