Dette er første gang Europatouren spilles i Belek, Tyrkia, og Montgomerie Maxx Royal er striglet før   slås i gang torsdag. Startlisten er stjernespekket med verdens nummer en, Tiger Woods, i spissen. 

 

Belek er en populær destinasjon for norske golfere, med et rikt utvalg av lekre golfbaner. Montgomerie Maxx Royal, designet av ingen ringere enn Colin “Monty”  Montgomerie, ble åpnet I 2008. I forkant av turneringen har Montgomery Maxx Royal Golf & Spa, i følge adm. direktør Cahit Sahin, investert to millioner euro i utvidelse av klubbhuset som  daglig vil kunne håndtere 5000 spillere og gjester i løpet av turneringen.

 

Når det gjelder selve golfbanen, har banesjefen, Benjamin Lovett, samarbeidet med Europatourens baneeksperter i nesten ett år for å sikre optimale forhold for verdens beste spillere. Behovet for endringer på banen har imidlertid vært minimale. Montgomerie samarbeidet helt fra start med European Golf Design som er i European Tour-systemet.

 

– Det er en stor ære for oss å være vertskap for Europatouren og setter pris på av det tyrkiske golfforbundet og touren anerkjenner nettopp vårt anlegg, sier Cahit Sahin.

 

Han ser betydelig verdi i at nettopp Tiger Woods har takket ja til å delta i denne turneringen, og er overbevist om at medieoppmerksomheten og stjernenes nærvær vil bidra til ytterligere suksess for Belek som golfdestinasjon.
Tiger Woods på sin side, setter sikkert pris på de vel 6 millioner kronene han får for å stille opp.

 

Money talks

I Turkish Airlines Open konkurreres det om en førsteplass til en verdi av 848 930 euro, andrepremien beløper seg til 567 602 euro, mens tredjemann får 320 186 euro.

 

Det blir dermed en spennende innspurt i denne nest siste turneringen i Race to Dubai. Henrik Stenson leder foran Graeme McDowell, Justin Rose og Ian Poulter. Gjennom 15 turneringer har Stenson spilt inn 2 203 260 euro, mer enn 145 800 euro mer enn McDowell. Det er et stykke ned til Espen Kofstads 135. plass og 155 440 euro.

 

Litt statistikk for turneringen for øvrig:

 

78 spillere fra 22 land og 25 av årets 2013 European Tour vinnere er med.

 

63 European Tour vinnere med til sammen 325 European Tour seiere.

 

Syv major vinnere med til sammen 22 major seiere:
 Padraig Harrington,
Martin Kaymer,
Paul Lawrie,
Louis Oosthuizen, Justin Rose,
Charl Schwartzel
og Tiger Woods. Justin Rose er den eneste av disse som har vunnet Major i år, nemlig US Open.

Fire av  fjorårets nykommere fra Challenge Tour er med:
JB Hansen, Danmark,
Max Kieffer, Tyskland,
Eddie Pepperell, England og
Justin Walters, Sør-Afrika.

 

Fra fjorårets  Q-School finner vi
 Eduardo de la Riva,
Spania, Morten Ørum Madsen, Danmark og
John Parry, England.

 

Og så stiller banearkitekten selv til start. Monty som i år fylte 50 år, har åtte OoM-seire på Europatouren og er for tiden ranket som nr. 14 på European Senior Tour.