Det betyr at den 20 år gamle engelskmannen følger i klubbkamerat Nick Faldo sine fotspor, som vinner av Sir Henry Cotton Rookie of the Year. Lewis vinner den prestisjetunge prisen 34 år etter at Faldo mottok den samme utmerkelsen. Derfra skulle han vinne seks majorer, og bli den mest suksessrike engelske golferen gjennom tidene.

– Jeg setter utrolig pis på denne utmerkelsen. Det runder definitivt av hva som har vært et fantastisk år. Faren min er mer begeistret over denne prisen enn da jeg tok min første seier på touren i oktober! Jeg er veldig heldig, ettersom det var noen sterke utfordrere, sier Lewis.

Folk flest sperret øynene opp for Lewis i sommer, da han innledet The Open Championship på Royal St. George’s med en runde på 65 slag. Dette ga ham delt ledelse etter første runde, og den laveste runden av en amatør i The Opens historie. 

Den samme scoren skulle bli seiersoppskriften i avslutningsrunden av Portugal Masters tre måneder senere. Aldri før har en nybakt proff vunnet raskere på Europatouren – bare tre turneringer etter å tatt steget inn i de profesjonelles rekker.

Tiger Woods trengte til sammenligning fem turneringer for å ta sin første tittel, mens Rory McIlroy ikke fikk kjenne smaken av seier før i sin 38. turnering på touren.

Lewis takker sin far, Brian for rollen han har spilt i hans oppvekst. Brian er selv en tidligere golfproff, og har fungert som coach for sønnen gjennom hele hans karrierere.

– Jeg ville nok ikke vært golfer om det ikke hadde vært for faren min. Han har definitivt gjort meg til den golferen jeg er i dag. Han er personen som gjorde dette mulig.

Lewis er den 47. golferen til å motta The Sir Henry Cotton Rookie of the Year Award. Siden 1960 har 22 engelskmenn vunnet prisen, blant annet Tony Jacklin, Peter Oosterhuis, Mark James, Ian Poulter, Paul Casey og Chris Wood. Og så klart Sir Nick Faldo.

(Kilde: europeantour.com)