Da Viktor Hovland spaserte nedover Augusta Nationals tiende fairway sammen med verdensstjernene Dustin Johnson, Brooks Koepka og Rickie Fowler på treningsrunden onsdag morgen, var de innrammet av store horder av tilskuere.

Og midt blant alle sammen var det en gruppe på seks personer med litt ekstra store øyne.

Viktor Hovlands far, onkel, tanter, fetter og en kompis av faren er på plass hele uken for å se familiens store stolthet skrive norsk golfhistorie denne uken. Deres første møte med Augusta National ble av det overveldende slaget.

– Det er moro å ha familien her. Jeg har ikke sett dem siden juleferien, så det er en stund siden. Og noen i familien har ikke sett noe til golf. De vet ikke helt hva som skjer. Jeg synes det er kult at de er her og får se litt på det og litt innblikk, sier Viktor Hovland til Norsk Golf.

En som imidlertid vet utmerket godt hva som foregår i en golfturnering, er pappa Harald og kameraten Pål Christiansen.

De er selv ivrige seniorgolfere på Drøbak GK, og Harald er den som har æren for å ha introdusert Viktor til golfsporten da han var guttunge.

– Men jeg får det ikke helt til selv, sier Harald og ler.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nice to see the family again in Augusta!

A post shared by Viktor Hovland (@viktor_hovland) on Apr 9, 2019 at 8:05pm PDT

 

Familien sier det føles smått surrealistisk å se hvor mye tilværelsen til Viktor har endret seg på kort tid etter U.S. Amateur-triumfen.

Selv om Viktor var en av verdens beste amatørspiller også før U.S. Amateur-triumfen, innrømmer pappa Harald at han hadde ikke helt forventet den oppvisningen som Viktor vartet opp med.

– Jeg er spesielt imponert over det han fikk til, sier Harald, som ikke ønsker noe særlig fokus på seg selv denne uken.

– Dette er Viktors prestasjon. Jeg er veldig stolt av ham, sier pappaen.

Viktor Hovland har allerede rukket å få mange nye tilhengere denne uken etter å ha imponert side om side med noen av golfverdens største stjerner under treningsrundene på Augusta.

Idet Hovland, Koepka, DJ og Fowler-kvarteten slo ut på det 15. hullet onsdag, lød det plutselig høyt fra publikumsgalleriet:

«Heia Norge!».

– Nå måtte jeg se etter hvor tantene er. Det der var i hvert fall ikke oss! ler Viktors fetter Mats, småstresset.

– Men vi er stolte tanter selv om vi ikke roper. Det må du huske å skrive ned, skyter tante Ingvild inn.

– – –

NB! Viktor Hovland tar fatt på første runde av Masters klokken 16.31 norsk tid. Du kan følge utviklingen her.