I onsdagens utgave av Romsdals Budstikke har avisen vært med på golfklubbens treningskurs for flyktninger. Molde GK er en av ni golfklubber som har fått støtte fra Norges Idrettsforbunds flyktningfond. 

Treningskursene har vært et kjærkomment tilbud for Ramadam Omer Adam (31) fra Sudan, Suleman Ismail (20) fra Afghanistan, Hassan Hassan (24) fra Somalia og Badreldin Adam (22) fra Sudan, som er i ferd med å fullføre nybegynnerkurset på golfklubben.

De sier golfen har gjort det lettere for dem med å bli kjent med andre mennesker, danne vennskap, samtidig som de fyller tiden med noe som er meningsfult.

– Vi lærer norsk, og får kontakt med nordmenn. Golf er artig, selv om jeg fortsatt har mye igjen å lære, sier Hassan til Romsdals Budstikke.

Molde GK mottok 10 000 kroner i støtte fra flyktningfondet. Idretten kan spille en viktig rolle i å integrere innvandrere i det norske samfunnet. Svein Sørensen, ansvarlig for golfsimulatorene i Molde GK, sier til avisen at dette er en bra mulighet for Golf-Norge til å introdusere nye målgrupper til golfsporten.

– Ofte blir golf sett på som en sport for eliten, noe som ikke stemmer. Alle grupper skal kunne komme hit. Det skal ikke være noen begrensninger, konkluderer han.

De andre norske golfklubbene som i fjor fikk tilskudd fra flyktningfondet til aktivitet i klubben, er Sande GK, Valdres GK, Borregaard GK, Bodø GK, Bjaavann GK, Sunnfjord GK, Hovden GK og Gamle Fredrikstad GK. 

NIFs flyktningfond ble opprettet i 2015, og tilskuddene går til tiltak for personer ved mottak eller nybosatte. Penger er gitt av Gjensidigestiftelsen, Kavlifondet, IMDi, UDI, Kulturdepartementet, IOC og Idrettsstyret.

I 2015 ble det utbetalt 1 200 000 kroner til 92 idrettslag, men i 2016 økte utbetalingene til 5 126 000 kroner til 429 idrettslag. Totalt ble 8 500 flyktninger nådd 2015-2016.

Alle idrettslag kan nå søke om støtte på inntil 25 000 kroner fra NIFs flyktningfond. Søknadsfristen for 2017-sesongen er 5. april.