De to lagene hadde før søndagen opparbeidet seg luker på henholdsvis 18 og seks slag, og kunne dermed skru på cruise-kontroll under gårsdagens singlerunder.

Sondre Ronold, Eirik Tage Johansen, Ole Ramsnes og Petter Mikalsen leverte runder på 73, 69, 69 og 73 slag (par 71). Det ga dem til slutt en seiersmargin på hele 20 slag ned til Grønmo Golfklubb, som i år stilte uten Christian Aronsen til start. Ytterlige seks slag bak endte Oslo Golfklubb på bronseplass.

Det var lørdagens fourballrunder på ettermiddagen som helt klart la grunnlaget for Stavangers overbevisende seier.

– Det var en magisk bestball. -11 på Sondre og meg, -9 på Ole og Are. Den runden var nådestøtet for turneringen så i dag var bare en koserunde i blandet vær, skrev Eirik Tage Johansen på sin hjemmeside etter at seieren var i boks.

I kvinneklassen skulle det også bli medalje på hovedstadsklubben, bare av den edleste sorten. Ingrid Sæther Hagen, Marita Engzelius og Elisabeth Haavardsholm rundet av turneringen med 74, 73 og 80 slag, syv foran Asker på sølvplass. Bærum tok tredjeplassen, ti slag bak Oslo.

Vi gratulerer Oslo- og Stavanger Golfklubb som nybakte norgesmestere!

 

Fra lørdag

Søndagen ser ut til å bli en parademarsj for hjemmebanelaget Stavanger Golfklubb, bestående av Are Friestad, Petter Mikalsen, Eirik Tage Johansen, Sondre Ronold og Ole Ramsnes. De leder med så mye som 18 slag på Grønmo Golfklubb på andreplass før søndagens avsluttende singlerunder.

Men det var Grønmo som var best i lørdagens innledende foursome-runder, og dro innpå Stavanger sin ledelse med tre slag. Under ettermiddagens fourballrunder derimot var rogalendingene umulige å ha med å gjøre. Deres to lag leverte feltets to beste scorer på -11 og -9, mens Grønmo kun klarte 5. og 19. plass med -6 og -1.

Tre slag bak Grønmo igjen ligger Oslo Golfklubb på tredjeplass. I kvinneklassen så leder de.

Marita Engzelius, Elisabeth Haavardsholm og Ingrid Sæther Hagen har så langt gjort jobben for hovedstadsklubben som drar i fra i toppen, og selv om luken ikke er så formidabel som hos herrene er deres seks slag ned til Asker Golfklubb likevel en solid ledelse.

Oslo var kun nummer fem i foursomerundene, men slo tilbake ved å levere dagens beste fourball-score på fem under par. Bærum Golfklubb ligger på en tredjeplass, syv bak Oslo og ett bak Asker.

 

Fra fredag

Fredagen begynte med foursome-runder påformiddagen, før de skulle ut i fourball på ettermiddagen. Og hjemmefavoritt Stavanger Golfklubb har ledet siden startskuddet gikk i dette norgesmesterskapet.

Etter den innledende runden delte Stavanger ledelsen med fjorårsvinner Grønmo Golfklubb, men rykket i fra med to slag på ettermiddagen. Spesielt feltets høyest rangerte spiller, Eirik Tage Johansen og Ole Ramsnes fant tonen. De gikk på 61 slag sammen, hele ti under par.

Grønmo, som forøvrig stiller uten Christian Aronsen på laget, er nå på en andreplass, mens Haga følger på tredje – tre slag bak Stavanger.  Miklagard- og Oslo Golfklubb innehar 4.- og 5. plassen, åtte og ni slag bak.

På kvinnesiden er det Oslo Golfklubb som leder, anført av Marita Engzelius, Elisabeth Haavardsholm og Ingrid Sæther Hagen. De tok en ledelse på ett slag etter første runde, og beholdt den samme ledelse på ettermiddagen. Bærum Golfklubb er på andreplass, mens Asker Golfklubb følger etter åtte bak. 

 

Før turneringen

De 16 beste herrelagene og åtte beste damelagene fra norske golfklubber samles for å kjempe om norgesmester-tittelen i golf for lag. Arrangementet finner sted på Stavanger Golfklubb som ligger fem kilometer vest for Stavanger sentrum.

Vertsklubben stiller selv med lag både i herre- og dameklassen. Blant annet spiller Europatour-spiller Eirik Tage Johansen.

– Banen er perfekt, og med et toppet lag bestående av proffspillere og landslagsspillere får de tilreisende klubbene en turnering som holder høyt nivå, sier daglig leder Steinar Fløisvik i Stavanger Golfklubb.

Norgesmesterskapet for lag spilles uten handicap. Det spilles fem 18-hulls runder over tre dager, og det kåres Norgesmester for herrer og damer. Både profesjonelle spillere så vel som amatører kan delta. Mesterskapet arrangeres i 2011 av Stavanger Golfklubb i regi av Norges Golfforbund. 

Arrangementet starter kl 08.00 alle dager, og vinneren ventes å være klar ca kl 16:00 den 17. juli. 

Følgende lag er kvalifisert for Norgesmesterskapet for lag 2011:

 

Herrer

1 Grønmo GK (tittelforsvarere)

2 Stavanger GK

3 Miklagard GK

4 Trondheim GK

5 Vestfold GK

6 Ballerud GK

7 Oslo GK

8 Borregaard GK

9 Bjørnefjorden GK

10 Arendal og Omegn GK

11 Drammen GK

12 Drøbak GK

13 Bergen GK

14 Haugesund GK

15 Haga GK 

16 Oppegård GK

 

Damer

1 Bærum GK (tittelforsvarere)

2 Borregaard GK

3 Asker GK

4 Oslo GK

5 Drøbak GK

6 Atlungstad GK

7 Oppegård GK

8 Stavanger GK