De første timene av Norwegian Challenge 2013 har vært en regntung affære så langt. Da spillet hadde vart i fem timer ble det bestemt at spillet måtte avblåses. Det har dannet seg innsjøer i flere av fairwayene, og hullene langs elven er så vidt spillbare.

 

Regnværet har gått verst ut over hull fire og fem. De to hullene var årsaken til at spillerne måtte gå av banen. Da undertegnede tok en rundtur rundt banen kl. 17.00 var det flere hull som var minst like ille. Det var heller ikke noe banemannskap å se ute på banen, slik det var tidligere på dagen. 

 

Klokken 17.30 kom beskjeden fra turneringsleder Kevin Feeney som de fleste har ventet: Spillet utsettes til fredag. 

 

Spillet påbegynner 07.30 fredag morgen, mens spillerne som ikke rakk å slå ut torsdag starter klokken åtte.

 

Over 11 millimeter nedbør har falt over banen i løpet av dagen.

 

Fjorårets beste nordmann i Norwegian Challenge på Byneset, Anders Engell er godt i gang igjen. De tolv hullene han rakk å spille gikk han på solide fem under par, og er med det helt oppe på en delt andreplass, to slag bak lederen Benjamin Hebert fra Frankrike.

 

– Jeg spilte bra fra starten, men fikk ikke i noe særlig med putter. Så begynte det heldigvis å renne i litt etterhvert. Jeg liker egentlig ikke å spille når det er så vått. Jeg foretrekker når det er sol og 25 grader! sier han til Norsk Golf.

 

Selv om han var inne i en god periode ute på banen synes han det ikke gjorde noe å måtte avbryte den gode runden han hadde på gli.

 

– Det var veldig greit at det stoppet nå. Det regnet det regnet så mye at alt har blitt vått, og jeg sleit med å holde i køllene til slutt. Det er bare deilig med litt tid til å slappe av og spise litt.

 

Joakim Mikkelsen er også godt i gang. Han ligger fire under par med tre hull igjen å spille, noe som gir fjerdeplass så langt. I motsetning til Engell skulle han ønske at spillet fortsatte.

 

– Når jeg bare har tre hull igjen hadde vært veldig deilig å bli ferdig. Men det er ikke noe å få gjort med det.

 

Han sier banen er tung, men det er fullt mulig å score lavt.

 

– Ballen går ikke så langt her, men det går fint an å score. Greenene ruller i grunn veldig bra. Problemet er alt vannet på fairwayene. Puttemessig har det ikke vært noe problem. Det er scorebart, men du må ligge i fairway. Det er ikke noe særlig å slå fra den våte roughen.

 

Flere nordmenn har åpnet skarpt. Christian Aronsen og amatøren Aksel K. Olsen deler 7. plassen på to under par.

 

Hjemmehåpet Espen Kofstad, formsterke Knut Børsheim og norgesmester Elias Bertheussen er nok de norske spillerne det er knyttet størst forventinger til denne uken. Børsheim og Bertheussen deler 20. plassen på en under par så langt, mens Kofstad ligger slaget bak på 28. plass.