Av 3700 spillere var det til slutt to fettere fra Bergen som gikk helt til topps i Nordea Pairs-finalen på Moss og Rygge golfklubb. Mats og Martin Engeberg kjørte fra Bergen fredag kveld og kom frem klokken 6 om morgenen. Uten at det så ut til å ødelegge noe for prestasjonen. 

Spilleformen er som vanlig fourball stableford, der lagets beste stableford-poengsum pr hull teller. Team Engeberg leverte knallsterke 50 poeng, og tok hjem tittelen.

-Vi strøk det første hullet! Sier gutta og ler når Norsk Golf tar en prat med vinnerduoen etter premieutdelingen.
-Men så tok det seg opp og vi kom litt inn i det. Det var et tidspunkt der vi følte alt bare snudde, det var når han der chippet rett i koppen for par, sier Mats og peker på Martin.

 

Høy poengsum

Den høye poengsummen fikk noen av finalistene til å rynke på nesen – hadde gutta før høyt handicap? Men i følge Tore Wilhelmsen i NGF er vinnerduoen et klassisk eksempel på hva som kan skje når antall tildelte slag plutselig øker.

-Det som påvirker slopen mest er lengden på banen. Disse gutta er fra Bergen GK, som er en trang og kort bane. Der får man veldig få tildelte slag, slik at det er vanskeligere for dem å spille seg ned i handicap. Når de plutselig kommer til en lengere bane, som på Evje,  der de får tildelt mange flere slag, får de plutselig en kjempescore. Dette ser man igjen og igjen, sier Wilhelmsen. 

-Vi utfylte hverandre veldig godt, sier Mats. Hvis den ene gjorde det dårlig, gjorde den andre det bra. Og så er det kjempegøy å spille på lag. Hjemme i Bergen konkurrerer vi mot hverandre hele tiden, her backer vi hverandre opp!

 

Fra Evje til LPGA-kvalifisering

På hull 14 stod Marianne Skarpnord tradisjonen tro og konkurrerte med amatørene om å komme nærmest pinnen på par 3-hullet. 

-Jeg synes dette er veldig morsomt å være med på, det er en fin turnering. 99 prosent av alle de som kommer til meg er positive og kjempeglade! Det er noe fint med det å spille på lag, jeg merker at folk liker det veldig godt ,sier Skarpnord, som skal ut i kvalifisering til LPGA-touren senere i høst.

– Jeg skal spille kvalifiseringen til LPGA, og så får vi se hvordan det går. Går det bra, og jeg har et kort der borte, så må jeg allikevel spille minst seks turneringer og tjene nok penger for å beholde kortet på Europatouren. Hvis kvalifiseringen ikke går så bra, så fortsetter jeg i Europa. Men det er litt trist at det har vært så få turneringer i Europa i sommer, i forhold til 2008-2011 sesongene.