Av Erik Pettersen:

 

Espen Kofstad hadde spilt svært solid de første 17 hullene med tre birdies og resten par på søndag og lå an til en svært god plassering under KLM Open i Nederland. Dessverre ble det en lei dobbeltbogey på det siste hullet. Den kostet feilen ham mange plasseringer og omlag 80.000 kroner.

– Fin dobbel på det siste, var den ironiske beskjeden til Espen Kofstads følgere på Twitter etter runden.

 

Espen endte til slutt på 22. plass i turneringen med en respektabel totalscore 3 under par, hvilket er hans beste plassering på europatouren siden april.

Den tunge avslutningen kan ha blitt avgjørende når kroner og øre telles opp ved slutten av sesongen. De 110 beste får spille på touren også til neste år, og før denne turneringen lå Espen på 140. plass med drøyt 106.000 innspilte euro. Trolig kommer han til å gjøre et lite byks oppover listen etter denne ukens prestasjon, men beløpet må dobles for å sikre plassen, og Losby-spilleren har fem turneringer å gjøre det på.

Spanske Miguel Angel Jimenez og hjemmehåpet Joost Luiten endte begge 12 under par og det måtte derfor omspill til for å kåre en vinner. Jimenez misset fairwayen på utslaget og måtte kjempe i oppoverbakke og motvid på andreslaget. Dessverre traff han ikke greenen og endte opp med en chip og toputt for bogey. Luiten kunne safe inn en siste parputt for dagen og juble for seieren sammen med hjemmepublikummet.

 

_____________________________________

 

Runde 3

 

Av Erik Pettersen:

 

I vind og pøsregn skulle Espen Kofstad lørdag ut og kjempe for en topplassering under KLM Open i Nederland. Losby-spilleren fikk en god start og lå på par etter syv hull. Dessverre ble det tre bogeys til, og det endte med +3 for dagen.

– Forholdene var noe av det verste jeg har spilt under. Kjempet hardt i dag, men klarte ikke helt å avslutte, skriver han på Twitter etter runden.

 

Etter lørdagens spill ligger han på 28. plass på leaderboardet, med -2 sammenlagt. Det er kun tre slag opp til topp 10, og alle muligheter for en god lønningsdag når turneringen avsluttes på søndag.

 

Nederlandske Joost Luiten har tatt ledersen foran hjemmepublikummet etter en utrolig 66-runde i regnet. Han er nå 10 under par. En av de store stjernene i feltet, spanjolen Miguel Angel Jimenez ledet turneringen halvveis, men falt ned til andreplassen etter 70 slag på lørdag.

 

 

________________________________

 

Runde 2

 

Vi kan se for oss at det var en tøff mental utfordring som møtte Kofstad i dag. En grei førsterunde skulle følges opp. Og det gjorde han ettertrykkelig. Prikkfritt scorekort med 4 x birdie var status etter 18 hull. Nå spilles det bra golf der ute og dagen er ikke over, men foreløpig har Kofstad klatret fra 31.plass til 11.plass.

 

Hvis vi ser på par 5 hullene på Kennemer har han mer å gå på. De tre hullene er spilt to ganger hver, og samlet på par for Kofstad. Pablo Larrazabal, som leder sammen med landsmann Jimenez på -9, har gått de samme hullene på -4. Det er lov å håpe på suksess for Espen i helgen. 

 

Viasat Golf sender KLM Open i opptak etter damenes Evian Championship.

 

 


 

Runde 1

 

Vårt håp på European Tour er inne i en tøff periode. En og annen strålende runde blir etterfulgt av det katastrofale. Det hadde passet veldig bra om ting snudde nå, men starten på runden på nydelige Kennemer G&CC ble alt annet enn positiv.

 

Bogey på dagens første hull (#10) ble etterfulgt av en rekke par og ny bogey på hull 16. +2 ved runding, men da snudde det. De siste hullene gikk unna på -3, med 3 x birdie på de seks siste. Det gjør enorm forskjell. Med -1 ligger Kofstad på 31.plass med bra heng på en topplassering. 18 spiller gikk på -3 eller bedre.

 

Det er spansk i teten. Miguel Angel Jimenez har ingen planer om å slippe ungdommen til. The Mechanic plukket 8 birdies og endte på -6. Der ligger han ett slag foran seks spillere. Blant dem finner vi noen gamle kjenninger i Damien McGrane, Robert Allenby og David Howell.

 

Det er ikke avskrekkende langt fram for Espen Kofstad. Som alltid krysser vi fingrene for en god andrerunde. Skjebnefredagen har vært hans akilleshæl i år.