Begge vinnerne spilte hver sin solide runde fire under par, Solveig på torsdag og Andreas på lørdag. Begge satte banerekord på 68 slag.

Dessverre åpnet himmelens sluser seg søndag morgen. – Det var leit at det gikk slik. Det kom hele 32 mm nedbør på kort tid. Banen kan ta unna 8 mm i timen, men det vill vært sportslig uforsvarlig å spille finalerunden, sa turneringsleder Paal B. Asbjørnsen. TD Kay Harlem hadde noen tunge timer før beslutningen om avlysning ble tatt. – Jeg kjente dette tungt i brystet. Vi utsatte starten flere ganger, vi vurderte alle mulige løsninger, men det ville blitt en parodi å spille finale under slike forhold. Spillerne skal behandles ordentlig, sa Kay Harlem. Dommerkollegiet og turneringskomiteen holdt tett kontakt med meteorologer, mens regnet høljet ned. – Selv her i bibelbeltet har vi ikke gode nok kontakter den veien, kommenterte Asbjørnsen tørt.

Fredagens runde to måtte også kanselleres på grunn av enorme nedbørsmengder og ble spilt lørdag. Norgesmestere kåret på bakrgrunn av de to spilte rundene. Begge  lå to under par etter 36 hull. Toerne, Marthe Wold og Vidar Thorstensen lå to over par. Marita Engzelius og Vilhelm Bogstrand tok tredjeplassene.

Golfpresidenten berømmet arrangørteamet i Bjaavann GK etter endt turnering. – Det var veldig synd at det endte slik for spillerne, og ikke minst for Bjaavann GK som har lagt ned så mye arbeid for å arrangere et flott NM både for spillere og publikum. Men forholdene gjorde det umulig å spille finalen. Komiteens konklusjon om avlysning var det eneste riktige, sa Jon Kåre Brekke.

 

Runde 2:

Andreas Gjesteby fra Drammen GK gikk en solid andrerunde under NM lørdag, og satte like godt ny banerekord samtidig med 68 slag.

– Puttene rullet min vei, uttalte Andreas Gjesteby på arrangørklubbens hjemmesider, som videre skriver: «17-åringen gikk en imponerende runde på 68 slag – dermed ny banerekord. Drammenseren går ut som leder i morgendagens finalerunde:

 – Det skal bli moro, sier Andreas som har sin beste plassering i et NM for herrer fra i fjor med 16. plass.

– Det stemte absolutt i dag og mest fornøyd er jeg med utslagene, forteller 17-åringen som ikke legger skjul på at banen er krevende, men han er full av lovord om banen på Bjaavann.»

Drammenseren slo fem birdie, 12 par og en bogey som kom på siste hullet, og han ligger to under par før finalerunden imorgen.

Vidar Thorstensen har beholdt 2. plassen, mens Vilhelm Bogstrand, Oslo GK og Paul Nilbrink, Lommedalen GK deler tredjeplassen.

Imorgen skal 50 herrespillere ut. Cuten gikk ved + 18.

Lørdag kl 15.00:

Norgesmesterskapets runde to er i full gang på Bjaavann i sol og vind. Men foreløpig har ingen gått under par. Vidar Thorstensen ligger i ledelsen foreløpig, to over par.

– I dag har jeg hatt en god dag på banen. Jeg har spilt en solid runde med harmoni, høye slag gjennom ballen og god skyv mot mål, sier Vidar Thorstensen, Oslo GK som ligger på en foreløpig første plass. Etter gårsdagens voldsomme regnvær, ligger Bjaavann badet i solskinn, og banen har tørket fint opp. – Jeg syns dagens vær favoriserer banen, i motsetning til det ekstreme regnet som kom i går. Vinden er ganske konstant og har ikke vært  distraherende, fortsetter han.

Det kan imidlertid virke som om en del andre spillere har latt seg lure av vind. Det gjenstår å se spillere som fullfører runden på par eller under. Fredrik Hansen Jullum, Losby som lå på en tredje plass fra torsdag, rundet på par også i dag, men det holdt dessverre ikke runden inn, og han endte på +4. Paul Nilbrink, Lommedalen lykkedes heller ikke helt i dag og ligger nå på +3. Men det er fortsatt 35 spillere ute som konkurrerer om finaleplass søndag. Cuten går ved de 50 beste og like for herrene. For damene som slo ut kl 14.30 er cut ved de 15 beste og like.