Mikko Ilonen vant Nordea Masters på Bro Hof Slott i Stockholm denne uken. 
 
 
32-åringen fra Finland boholdt ledelsen fra lørdag og vant til slutt på 21 under par med tre slags margin til svenske Jonas Blixt.
Ilonen hadde full kontroll hele veien og ledelsen var aldri i realiteten truet. Dagen startet bra, med to birdies på de tre første, og finnen kunne slappe av med en komfortabel ledelse hele veien inn. 
 
Seieren plasserer ham på 5. plass i Race to Dubai, med totalt 788,486 innspilte euro. Han beholder i tillegg Europatour-kortet uansett hva som skjer fram til sesongslutt 2015.
 
– Det er ganske spesielt. Jeg følte at jeg fikk stor støtte fra Finland, særlig i dag, sier han. 
 
 
Ilonen har hatt en god sesongstart, men har kommet på den litt sure andreplassen to ganger tidligere i år, under Trophee Hassan II i Marokko og Volvo China Open. Han var godt fornøyd med hvordan han håndterte ledelsen søndag ettermiddag. 
 
 
 – Jeg har naturlig nok ventet på dette øyeblikket i noen uker nå. Folk har forventet at jeg skulle vinne og jeg har forventet det av meg selv, så det å klare dette etter de andreplassene, er veldig tilfredsstillende, sier den sympatiske finnen. 
 
 
Dette var Ilonens tredje seier på Europatouren og det er fem år siden han vant forrige gang. For seieren får finnen en sjekk på 250.000 euro, eller drøyt 1,9 millioner kroner. 
 
 
Espen Kofstad deltok i turneringen, men det ble ufrivillig helgefri for Losby-spilleren etter runder på 72 og 77 slag torsdag og fredag.