Få trenere bør være mer kvalifiserte til å prate om lengde enn Matt Killen, treneren til J.B. Holmes. I et intervju med Sports Illustrateds golf.com, kommer han med disse enkle tipsene for deg som strever etter mer lengde med driveren:

 

1.

Treff ballen når køllehodet er på vei oppover. Dersom du i dag slår ned på ballen med driveren, men lærer deg å treffe i starten av oppsvingen, vil du øke lengden raskt. Det sender ballen ut på en høy ballbane, med lite spinn.

Golfskolen: For deg som ønsker mer lengde på slagene 

Golfskolen: Få maksimalt ut av driveren 

 

2.

J.B. Holmes har en ekstremt høy smash-faktor i balltreffet, det vil si er hvor mye energi som overføres fra køllehodet til golfballen. Dette betyr at Holmes treffer ballen i midten av køllehodet hver eneste gang. – Dersom en hobbygolfer lærer seg å sende køllen i bedre vinkel til ballen og samtidig treffe midt i kølledhodet, vil flere spillere få nesten 20 ekstra meter uten å øke svinghastigheten, hevder Matt Killen.

Før du bestemmer deg for å legge om svingen helt i vinter, bør du derfor først finne ut hvor på køllehodet du pleier å treffe ballen. Dette kan du gjøre ved å feste såkalt «kontaktteip» på slagflaten, eller spraye det med hvitt pulver (for eksempel fotspray).

 

3.

Du må ikke nødvendigvis overhale hele svingbevegelsen for å bli bedre. I realiteten har de færreste hobbygolfere tid eller evne til å lære en helt ny bevegelse. Matt Killen mener nøkkelen for mange er å mestre og forbedre bevegelsen du allerede har. Han anbefaler å bruke en pro som kan Trackman eller en annen launch monitor for å jobbe med svingspor og kontroll på køllebladet.

Les også: Derfor er Trackman et effektivt hjelpemiddel

 

4.

Tilpassede køller kan utgjøre en stor forskjell. Riktig skaft, køllehode og lievinkel kan hjelpe deg å slå lengre og rettere – og det gir deg selvtillit fordi du vet du har riktig utstyr for din sving.

 

Les hele golf.com-intervjuet med J.B. Holmes sin trener Matt Killen her.