I Italia: Lars Otto Bjørnland

Etter torsdagens andre runde må man dessverre et stykke ned på resultatlisten for å finne nordmennene. Losby-spilleren Espen Kofstad kom greit ut av det med en 69-runde (-2), mens Knut Børsheim fra Fana GK igjen noterte 72 slag (+1).  Halvveis i finalen i Sør-Italia ligger Espen på delt 30. plass med tre under par, mens Knut er på delt 42. plass blant de 45 startende med to over par.

Nå skal det ikke stikkes under en stol at det er knallsterkt startfelt som kjemper om 20 plasser på neste års European Tour. Bare fem ”rookies” eller første års spillere på Challenge Tour var kvalifisert for denne ukens store finale – og blant disse finner vi to nordmenn. Det gir et tydelig signal om at norsk herregolf er på vei oppover igjen.

 – Hele 41 av 45 spillere er under par etter to runder. Selv om det er lite vind og lette spilleforhold så forteller det også litt om kvaliteten på startfeltet. Under tredje runden fredag er det meldt sterkere vind, opp mot 10 meter i sekundet, og det passer Knut og meg bedre, sier en ellers fornøyd Espen Kofstad til Norsk Golf.

Spilte bedre i dag

 Og han begrunner tilfredsheten på følgende vis:

– Først og fremst spilte jeg bedre golf i dag enn på første runden. Jeg hadde bra balltreff og ballen gikk dit jeg ville. Dessverre hang ikke puttingen helt med. Jeg hadde tre på ”leppa” – det vil si at de rullet på hullkanten. To av dem resulterte i bogey. Det viktige er å ta med seg det positive. I dag hadde jeg seks birdies og totalt ti på de to rundene. Får jeg satt flere putter og luket ved noen bogies så kan det fort bli en hyggelig lav score. Så på de to siste rundene skal jeg gå ut for å gjøre det samme og håpe på at putteren er litt mer ”hot”, forteller Espen Kofstad med et lurt smil om munnen.

Selv om den gode scoren uteble var det en noe mer tilfreds Knut Børsheim som signerte scorekortet i dag.   

 – Vi kan vel beskrive spillet mitt som jojo-golf. Det flyter dårlig. Jeg gjør dårlige slag som straffer seg. I dag var det fire feilslag som i utgangspunktet er helt basic. Samtidig har jeg mange gode slag også. Tar man en titt på scorekortet mitt så har jeg faktisk fem birdies, men hva hjelper det når jeg også må kvittere ut fire bogeys og en dobbelbogey. Av og til flyter ikke spillet, men det er golf, fastslår Knut Børsheim.

Har troen

Foran fredagens tredje runde har 24-åringen følgende oppskrift:

 – Jeg skal prøve å få i gang maskineriet og ta med meg de gode slagene videre. Det gjelder også å komme nærmere hullet på innspillene. Hva hjelper det å ha seks putter på seks meter når du ikke makter å omsette noen til en birdie. Med seks putter på tre meter setter du kanskje to av dem og får birdie. Det gjør stor forskjell på scoren. Imidlertid skal jeg bare male på, og jeg har stor tro på at jeg skal komme i flytsonen, sier Knut Børsheim optimistisk.

Under torsdagens andre runde var det utrolig mye bra score. Best var engelskmannen Tommy Fleetwood som gikk ti (!) under par og leder sammenlagt med -14. Andre Pavan fra Italia ligger tre slag bak, mens svensken Pelle Edberg spilte seg opp til en delt tredje plass med åtte under par i dag og totalt -10.

På fredagens tredje runde skal Knut Børsheim ut i den første gruppen kl 08.15, mens Espen Kofstad slår ut kl 08.59.