Tony Finau

 

 

Vårt første møte med 25-åringen var i Golf Channels realityserie Big Break. Der møtes golfere for å spille seg gjennom en rekke utfordringer. I enden venter sponsorkontrakt og mulighet for tourspill på lavt nivå. Tony og broren Gipper var med i 2009. Spesielt Tony gjorde seg bemerket med atletisk sving og voldsomme lengder.

 

I 2014 vant han en turnering på Web.com og ble nummer 12 i finalen. Dermed kvalifiserte han seg for det som var drømmen da han som 17-åring ble profesjonell golfer. Følg med på Tony Finnau og hans underholdende golf.

 

 

Andres Gonzales

 

 

Half man, half amazing. Andres er en kultgolfer. Han spiller med hjerte og sjel hver dag. Se for deg en ekte versjon av Happy Gilmore. Der har du stilen. Hans beste plassering på PGA Tour er en 8.plass. I 2014 ble han nummer 22 på Web.com. Vi får derfor se ham i noen turneringer på PGA Tour.

 

Andres kan være viktig for golfen fordi han er så annerledes. Han representerer redneckgolfere og alle som ikke liker press i buksene.

 

 

Chesson Hadley

 

 

27 år gamle Hadley vant Puerto Rico Open i 2014. Et lite gjennombrudd, men mange tror det kommer mer i år. Turneringen i USAs reservestat er også en ekstraturnering på PGA Tour, han vil nok veldig gjerne vise seg fram i en av de store.

 

Religion er en sentral del av et stort miljø på PGA Tour. Hadley er dypt religiøs. Han mener selv at Gud har valgt at han skal være en god golfspiller. Da blir du populær i USA, det er ikke til å komme unna.

 

 

Brooks Koepka

 

 

Litt stjerneskuddtakter på lovende Koepka i Europa. Nå skal det overføres til USA. Han dominerte Challenge Tour i 2013, men tre seire på syv uker. Det definitive gjennombruddet kom da han vant storturneringen Turkish Airlines Open i november 2014. På tross av dette er han ukjent for amerikanerne.

 

Det er ikke dristig å sette penger på en seier til 24-åringen i USA i 2015. Han er kul, litt tøffere og artigere å følge enn de fleste. Kanskje en konsekvens av å gå i skole i Europa? Adam Scott gjorde det på samme måte. Ikke tilfeldig altså.

 

 

Joost Luiten

 

 

Luiten er godt kjent i Europa. Stjernestatus er å ta hardt i, men han er veletablert på European Tour. Nå gjør han som så mange kollegere – prøver seg på de store pengene på andre siden av Atlanterhavet.

 

Nederlenderen er så god at han kan gå rett inn i vinnersirkelen i løpet av kort tid.

 

 

Ben Martin

 

 

God spiller som akkurat er kjedelig nok til å bli elsket av amerikanerne. Det er ingenting spesielt ved ham, akkurat som det egentlig ikke har vært ved Kuchar, Leonard og en rekke andre stjerner.

 

To seire på Web.com i 2013 ble fulgt opp med tittelen Shriners Hospital for Children Open i 2014. Gikk allikevel under radaren for de fleste. Dukker sikkert opp flere ganger i år.

 

 

De tryggere tipsene

 

Noen litt mer selvfølgelige spillere, som fremdeles ikke har vist sitt beste og mangler et skikkelig gjennombrudd. Denne trioen har noe på gang, både med sin popularitet og golfspillet. Det er like før vi angrer på å nevne Ryo. Før eller siden må det skje noe.

 

Kevin Chappell
Morgan Hoffman
Ryo Ishikawa

 

De to siste vi nevner er spillere som kan prege PGA Tour med jevnt godt nivå. Begge er stjerner i dag. Her snakker vi om at det skal komme en majorseier, eller kanskje FedEx Cup totalt.

Jonas Blixt
Billy Horschel

 

Har du noen tips til outsidere på PGA Tour 2015?