De har det omtrent som barn i en lekebutikk, daglig leder Tore Halvorsen og styreleder Oddbjørn Sjøvold fra Stiklestad Golfklubb. På The Nordic Golf Fair i Malmö ble det presentert et produktsortiment fra mer enn 200 golfrelaterte varemerker innen alt fra  pegger til golfsimulatorer, og herrene fra Stiklestad er på shopping.

 

– Vi er her for å kikke på alle leverandørene og se hva de har å tilby frem mot neste år, treffe kjentfolk  og utveksle ideer og tanker, sier Tore Halvorsen. Styreleder Sjøvold er snar med å legge til at de også har handlet litt, så Stiklestads medlemmer kan glede seg til neste år.

 

– Det er mange fine nyheter fra leverandører, for eksempel fra Callaway, og muligens  det blir noe fra noen andre også, sier Halvorsen.

 

Sesongen er ennå ikke slutt for trøndelagsklubben, men de konstaterer at det har vært en enestående sesong.
– Vi har rekord med gjestespillere, vi har hatt strålende vær – vi kan ikke klage på noen ting, sier Halvorsen.

 

Klubben er blitt større, Stiklestad kan notere et 100-talls nye medlemmer i år.

 

Styreleder Sjøvold understreker hvor bra det går på juniorsiden.

 

– Vi har en skikkelig tilgang, speielt i aldersgruppen fire – seks år der 25 barn deltar på trening hver uke, sier Sjøvold. –  Det er et glitrende arbeid som gjøres blant våre klubbmedlemmer og trenere. Barna leker og har det gøy – artig å se på!

 

– Alt i alt har medlemstilfanget har vært ganske positivt, vi er vel nå 850-60 medlemmer. Regnskapet ser også veldig bra ut, så nå har vi muligheter til å utvikle klubben, sier en fornøyd styreleder.

 

Selv om det går mot sesongslutt har klubbledelsen nok å gjøre.

 

– Vi har en del prosjekter som vi jobber med, blant annet er vi i gang med en drivingrange med et 50 kvadratmeter hus. Vi skal se litt på minigolf, og korthullsbane, så vi har masse oppgaver. Det vil koste en del å utvikle disse, påpeker Sjøvold.

 

– Men hva med simulator? Spør vi.  Får medlemmene trent om vinteren?

Daglig leder Halvorsen tar ordet:

– Det har vi sett på her i Malmö. Vi har en drøm om å få en simulator, men vi har et klubbhus som foreløpig ikke er egnet til det bruket, men vi satser på en real ombygning.

 

Styrelederen gisper en smule:

 

– Den var provoserende . . .  men ja, vi jobber mye med dette, fortsetter Sjøvold. Hvis det er mulig å bygge ut klubbhuset, så det ikke koster for mye, så kan det la seg gjøre, men vi må ta en samtale med grunneier her. Foreløpig har vi ikke plass.

 

Det er med andre ord ikke viljen det står på.

– Vi har sett to typer simulatorer som passer klubben godt og som vi gjerne vil vite mer om. Og dit skal vi nå! Sier Stiklestads utsendte i kor.