I likhet med Suzann Pettersen i Frankrike spilte også Marius Thorp med sørgebånd rundt armen søndag. Dessverre kunne ikke spillet hans i helgen bidra til et lyspunkt midt oppi noen helmørke dager for nasjonen.

Thorp startet avslutningsrunden på sisteplass av de som klarte cuten, og klatret to plasser til en delt 63. plass søndag. Likevel er ikke en runde på 80 slag (+8) all verden å skrive hjem om. Hans åtte bogeys og ti par tok ham til hele 16 over par for turneringen, men han kan i hvertfall trøste seg med at dette var den første cuten han har klart på Europa-touren i 2011. Og premiesummen på 30 000 kroner (3 825 euro) kommer uansett godt med.

Svenske Alexander Noren hadde en overlegen ledelse på 11 slag før avslutningsrunden, og hjemmebanespilleren tok til slutt en komfortabel seier selv med en runde på fem over par søndag (-17 totalt). Seiersmarginen ble på syv slag ned til Paul Finch fra England. Bubba Watson som lå på andreplass på starten av dagen falt til en sjetteplass etter å ha avsluttet med seks over par. Dette var forøvrig Norens tredje seier på Europa-touren i karrieren og hans andre for sesongen.

Neste turnering på programmet er kommende ukes Irish Open hvor Marius står oppført som reserve nummer ni. Eirik Tage Johansen står to plasser over ham på denne listen.

 

Runde 3

Med 80 slag (+8) på scorekortet da dagen var omme ligger 23-åringen nå helt sist av de som klarte cuten på en delt 65. plass. Runden var feltets dårligste, og han er nå åtte over par totalt. Thorp gjorde to birdies, fire bogeys, en dobbelbogey og en kvadruppel (!) bogey lørdag i det som skulle bli en helgrå dag for nordmannen. Etter runden pratet han med svensk TV om gårsdagens terroraksjoner i Norge. Se video nederst i artikkelen.

På andre siden av resultatlisten er Alexander Noren fra Sverige i ferd med å skrive historie på hjemmebane. Noren har vært i en liga for seg selv, og ligger smått utrolige 20 under par etter tre runder, hele 11 slag foran amerikaneren Bubba Watson på andreplass. Noren gikk på 63 slag lørdag, og slo dermed banerekorden på Bro Hof med to slag. Bubba Watson sammenligner svenskens spill med Rory McIlroy.

– Han spiller utrolig bra akkurat nå, det minner om Rory McIlroy under US Open. Når noen spiller så bra må man bare konsentrere seg om sitt eget spill og gjøre så godt man kan, sa han til europeantour.com etter runden.

Norens ledelse er også den nest største 54-hullsledelsen i Europa-tourens historie, etter Retief Goosen sin ledelse på 13 slag i Johnnie Walker Classic i 2002.

 

Thorp om terroraksjonene


 

 

Runde 2

Bæringen blir samtidig den eneste nordmannen som klarte cuten i Nordea Masters i Stockholm. Thorp startet dagen med et dårlig utgangspunkt etter sin innledende 75-runde (+3), men er tilbake på even igjen for turneringen etter en sterk 69-runde fredag. 

Nordmannen leverte en stabil runde, og noterte seg for en bogey, fire birdies og resten par. Han har 11 slag opp til svenske Alexander Noren som drar i fra i tet, men kun fire slag opp til en topp ti-plassering. La oss håpe at han klarer å avslutte denne uken bedre enn forrige, da han falt fra 9. plass til 27. plass under Credit Suisse Challenge. 

Eirik Tage Johansen og Jan-Are Larsen har også vært i aksjon på Bro Hof, men ingen av dem klarte cuten. De endte på henholdsvis 88. – og 127. plass.

 

Runde 1

Stavanger-golferen innledet med en 73-runde på Bro Hof-banen utenfor Stockholm, og ligger med det en over for turneringen. Det gir i skrivende stund delt 43. plass, men med noen spillere fortsatt ute på banen vil posisjonen kanskje endre seg noe. Tage fikk en dårlig start på runden med bogey allerede på åpningshullet, men tok seg raskt sammen med syv strake par før han satte dagens første birdie på det niende. 

De siste ni begynte som de første ni med bogey, før han måtte skrive ytterlige en bogey på det 14. hullet. Han svarte umiddelbart med en birdie, men falt tilbake igjen med å tape ett slag på det nest siste hullet. Heldigvis tok han det tilbake med birdie på det siste hullet, og han ligger nå plassert seks slag bak de to svenskene Robert Karlsson (Am) og Alexander Noren, samt sør-afrikaneren Jaco Van Zyl i tet.

Marius Thorp ligger to slag bak Tage Johansen etter en 75-runde (+3). Hans to birdies, tre bogeys og en dobbelbogey gir ham en delt 90. plass i hans første Europatour-turnering på en drøy måned.

Jan-Are Larsen er fortsatt ute på banen, og etter 13 spilte hull ligger han to over par på delt 68. plass.