Losby-golferen klarte denne uken sin første cut siden april, og klatret oppover leaderboardet i begge av helgens runder.

 

Søndag avanserte han syv plasser til delt 38. plass, takket være en sisterunde på par. Det er hans nest beste plassering i 2013.

 

Runden inneholdt fire birdies, tre bogeys og resten par, og med en sluttscore på par endte han til slutt 16 slag bak vinneren Michael Hoey.

 

Engelskmannen leder før siste runde, og vant til slutt med fire slag på Alexandre Kaleka og Matthew Nixon.

 

Med WGC-turnering og PGA Championship på Europatour-programmet de to neste ukene, blir det nå litt etterlengtet ferie på Kofstad. Det gleder han seg til.

 

– Ferie endelig! Spillet føles bra, men tok ikke hånd om sjansene jeg klarte å skape. Hjem for å slappe av!, skriver han.

 

Kanskje er ukens opptur kombinert med litt ferie det han trenger for å sette inn støtet i sesonginnspurten. Han er avhengig av topplasseringer om han skal fornye Europatour-kortet for neste sesong.

 

Søndagens plassering var verdt rundt 6 000 euro. Før turneringen lå han på 166. plass på pengelisten med 57 574 innspilte euro, snaue 100 000 euro bak den viktige 110. plassen.

 

 


 

Runde 3

 

Espen Kofstad med sin første runde under par i Russland. 

 

Kofstad spilte i dag sin beste runde i turneringen. 70 slag og -2 sendte ham opp 8 plasser. Positivt at han holdt seg unna dobbel bogey i dag, som han har hatt en av på hver av de to første rundene. Med +1 totalt er han fremdeles langt bak teten. T45 gir ikke den store utbetalingen men vi håper på en knallrunde og klatring også i morgen. 

 

– Jeg hadde mange gode sjanser, men var ikke god nok til å ta de, sa Kofstad til Norsk Golf etter runden.

 

Han er positiv før sisterunden.

 

– En dag med veldig mye nesten. Mye bra å bygge videre på.

 

Michael Hoey har stukket fra feltet og går til sisterunden med fem slags ledelse.

 

——————————————————————————————————————

 

Runde 2

 

Det er riktignok en rekke spillere fortsatt ute på banen i M2M Russian Open i Moskva, men Kofstad har allerede klatret åtte plasser til tross for en andrerunde på en over par.

Med fire birdies, tre bogeys og en dobbel på fredagens scorekort ligger Losby-golferen i skrivende stund på delt 52. plass, tre over sammenlagt og 12 bak lederen som i skrivende stund er svenske Rikard Karlberg.

 

Cuten ser ut til å gå på fire over par, hvilket betyr at Kofstad klarte den med to slags margin.

– Dagen var OK. Det var ikke mye medgang, men det kommer i helgen, sier Kofstad til Norsk Golf etter runden.

 

Fredagsrundene har gitt 26-åringen hodebry denne sesongen, med en snittscore på over 2,7 slag mer per andrerunde sammenlignet med åpningsrundene. Heldigvis klarte han å bryte den negative statistikken i dag. Dette er første gang han leverer en bedre andrerunde enn åpningsrunde siden Volvo China Open i starten av mai, men enda viktigere: Det er første gang han klarer cuten siden 8. plassen i Open de Espana 21. april, som også er hans beste resultat denne sesongen.

Forhåpentligvis er helgespill denne uken starten på en god sesonginnspurt for Kofstad. Nå gjelder det bare at den trøblete nakken fortsetter å være samarbeidsvillig.

 

– Det går bra, jeg trente litt etter lunch i dag, men jeg må passe meg, konkluderer han.

 


 

Runde 1

 

Espen Kofstad åpnet med en runde på to over par i M2M Russian Open torsdag.

 

Etter åtte strake missede cuter på Europa-touren prøver Espen Kofstad lykken igjen i ukens turnering i Russland. Kofstad var nylig i Norge hvor han deltok for hjemmeklubben Losby i lag-NM, men måtte trekke seg fra den avsluttende singelrunden på grunn av nye smerter i den trøblete nakken.

 

Heldigvis er den god nok til at han stilte til start i Moskva torsdag, hvor han jager sin første premiesjekk siden april. Med bare ni turneringer igjen å spille av årets sesong før Race to Dubai-sluttspillet, trenger han snart topplasseringer om han skal ha mulighet til å fornye kortet. Før ukens turnering har han falt ned til 166. plass på pengelisten.

 

Etter første runde i Russland ligger han akkurat innenfor cutgrensen, etter en åpningsrunde på to over par. Kofstad fikk langt fra noen optimal start med en dobbelbogey allerede på det første hullet, men klarte heldigvis å ro seg i land med par på de resterende hullene. Til slutt stod det fire birdies, fire bogeys og en dobbel på 26-åringens scorekort.

 

Etter runden var han frustrert over at de gode treningsøktene ikke smitter over på spillet på banen.

 

– Tøff dag i dag, missene koster alt for mye der ute. En ny dag i morgen. Om jeg bare klarte å spille som jeg trener, skriver han på sin Twitter-profil.

 

+2 holder til en delt 60. plass, syv slag bak lederne Rikard Karlberg, Simon Dyson og Wen-chong Liang.