42-åringen vant sin siste ET-seier i 2002, så det har vært mange års seierstørke. 

– Det føles som det er vanvittig lenge siden 2002. Jeg har hatt fem andreplasser, men nå er jeg plutselig på topp igjen, jublet en glad Lawrie etter seieren. 

Lawrie fikk en litt tung start på sisterunden, men snudde trenden med fire birdier på fem hull på siste ni. Finalerunden endte på 70 slag, totalt var han 12 under par. 

Svenske Johan Edfors ble nummer to, 11 slag under par. 

 

 

Etter tre runder:

Skotske Paul Lawrie leder før sisterunden av Open de Andalucia, selv om det var en helt annen som ble dagens «snakkis». 

Fem birdier på tredjerunden sendte skotske Lawrie alene til topps i Spania. Totalt ligger han 12 slag under par, ett slag foran de to engelskmennene Kenneth Ferrie og Mark Foster. 

Det var imidlertid Ferries fantastiske 60-runde, ti slag under par, som var dagens «snakkis». Med fem birdier og en eagle på siste ni og tre birdier på første ni, klatret han 43 plasser, opp til delt andreplass før sisterunden. 

Ferrie ble den 14. spilleren i historien som spilte en 60-runde på europatouren. Selv var han ekstatisk etter runden, om enn med beina godt plantet på gresset. 

– Det var ikke en spektakulær runde, men det ble en spekakulær score, sa Ferrie på pressekonferansen etter tredjerunden. 

 

Etter to runder:

En danske, en svenske og en nederlender er i teten etter at Open de Andalucia er halvspilt. 

Danske Jeppe Huldahl spilte to solide runder på 66 slag, og ligger åtte under par totalt. Det samme gjør svenske Rikard Karlberg og nederlandske Maarten Lafeber. 

Huldahl var, ifølge golf.dk, ydmyk i forhold til at han går ut i lederballen lørdag. 

– Jeg har hatt to meget solide runder, men det er stadig en lange vei å gå, forteller Huldahl, som før fjorårssesongen endret svingen sin for å bli mer stabil. 

– Det tok sin tid, men jeg hadde bruk for å forbedre den, sier han til europeantour.com

 

Svenske vil til topps. 

Svenske Rikard Karlberg har ifølge golf.se kunn hatt en tanke i hodet denne uka. 

– Det er kanon å skulle gå ut i lederballen. Det eneste jeg har tenkt på denne uka er at jeg vil ende i toppen, forteller Karlberg til nettstedet. 

Ni av 13 svensker klarte cuten, som gikk et slag under par. 

Nederlandske Lafeber klatret hele ti plasser med sin 65-runde fredag, noe som førte ham helt opp i delt ledelse sammen med Huldahl og Karlberg.