Etter en noe treg sesong så langt, spilte Watney seg dermed tilbake inn i Ryder Cup-samtalen. Amerikaneren startet dagen to slag bak lederen Sergio Garcia, men med en avslutningsrunde på to under par vant han til slutt med tre slag på sin landsmann Brandt Snedeker.

Garcia tok sikte på å vinne for andre uke på rad etter forrige ukes seier i Wyndham Championship, men avsluttet med en skuffende 75-runde.

Den 4. september skal USAs Ryder Cup-katpein Davis Love III plukke ut sine 12 utnevnte til turneringen. Nå er Watney, som har falt til 35. plass i verden, en av favorittene til å få et wild card.

– Jeg er bare så utrolig glad akkurat nå. Det har ikke akkurat vært det året jeg hadde håpet på, men dette gjør at jeg glemmer det. Å vinne en turnering er vanskelig, men å vinne mot dette feltet er veldig, veldig vanskelig. Jeg svever fortsatt på en sky, sa Watney etter runden.

Av øvrige spillere i topp-10 finner vi navn som Dustin Johnson, Louis Oosthuizen, Lee Westwood, Luke Donald og Bubba Watson. Tiger Woods startet dagen på delt 10. plass, men raste ned til 38. plass med en skuffende avslutningsrunde på fem over par. 

Torsdag starter runde to av sluttspillet. Turen går da til TPC Boston og Deutsche Bank Championship. Nick Watney topper nå FedEx Cup-rankingen, foran Brandt Snedeker og Tiger Woods. Rory McIlroy, Zach Johnson, Jason Dufner, Bubba Watson, Dustin Johnson, Carl Pettersson og Sergio Garcia utgjør resten av topp-10.