Stephen Gallacher gikk seirende ut av Omega Dubai Desert Classic i Dubai og fikk samtidig en slutt på ni års seierstørke på Europatouren. 
 
Skotten klarte ikke å følge opp gårsdagens fantastiske 62-runde, men 71 slag, én under par var nok til å holde konkurrentene unna toppen med 22 under par totalt, med tre slags margin ned til sør-afrikanske Richard Sterne, som tok andreplassen alene.
 
Da Gallacher senket andreslaget på det 16. hullet kunne han notere seg for sin femte eagle denne uken.
 
– Jeg er veldig glad, sa Gallacher, som kun har vunnet én gang tidligere i løpet av over 400 forsøk på øverste nivå på denne siden av Atlanteren. 
 
– Det har tatt lang tid, men det er en desto bedre følelse nå. Jeg har senket fire slag fra fairwayen denne uken, men du må gjøre sånt i disse dager for å vinne. Du trenger litt magi, sier 38-åringen.
 
Med denne seieren klatrer Gallacher til en topp-60-plassering på verdensrankingen, og blir en del av eliten som får delta på WGC-Accenture Match Play som arrangeres  senere denne måneden. En god plassering i denne turneringen gir han mulighet til å klatre ytterligere ti plasser på rankingen og sikre adgangskort til Masters-turneringen på Augusta. 
 
– Det er den eneste majoren jeg aldri har spilt. Jeg har sittet hjemme og sett på det sammen med barna mine, og det hadde selvfølgelig vært en stor drøm å få spille der.
 
Chileneren Felipe Aguilar og Danske Thorbjørn Olesen deltre tredjeplassen og den tidligere verdenseneren Lee Westwood mptte ta til takke med fjerdeplassen etter at han slo andreslaget i vannet på det siste par 5-hullet.
 
 
Espen Kofstad spilte i Dubai denne uken, men greide ikke cutten etter runder på 73 og 78 (+7). Dette er den tredje turneringen på rad hvor Losby-spilleren ikke har kvalifisert seg til helgespillet.
 
———–
 
Runde 3
 
To dager etter at han satte ny personlig runderekord på Europatouren, gikk skotske Stephen Gallacher enda et slag bedre, og kunne gå i klubbhuset med 62 slag i scorekortet på tredjerunden av  Omega Dubai Desert Classic i Dubai.
 
Gallacher er totalt 21 under par.
 
På det 13. hullet (par 5) var han centimetre unna albatross. Etter en spektakulær drive  hadde han et 8.jern inn til greenen, og ballen stoppet halvannen meter unna pinnen. Putten ble senket og dagens første eagle var i boks.
 
På det siste hullet sikret 38-åringen eagle nummer to for dagen da han satte et 30 meter langt bunkerslag. Gallacher går dermed ut i lederballen på søndag sammen med sør-afrikaneren Richard Sterne, som ligger tre slag bak. Danske Thorbjørn Olesen ligger ytterligere to slag bak. 
 
Turneringslederen, som er er nevø av tidligere Ryder Cup-kaptein Bernard Gallacher, har spilt over 400 turneringer på Europatouren, men har kun vunnet én gang tidligere, for ni år siden i sitt eget hjemland på St Andrews.
 
En seier denne uken vil bety et byks på verdensrakningen fra 111. plass til topp-60 for skotten. Det innebærer deltakelse på WGC-Accenture Match Play i Arizona senere denne måneden. Med et ok resultat i Arizona kan han komme blant de 50 beste i verden, som får kjempe om en grønn jakke på Augusta under årets U.S. Masters, som spilles 11.-14. april.
 
 
Les også: