Mandag møtte spillerne pressen i forkant av U.S. Open på Pebble Beach. Der var det naturligvis mye oppmerksomhet rundt Viktor Hovland, som spiller sin siste turnering som amatør denne uken på samme bane som han vant U.S. Amateur for ti måneder siden.

– Et av mine største mål er å spille på PGA-touren, og jeg mente at min beste mulighet til å klare det, var å bli proff etter denne uken, sa Viktor Hovland i pressekonferansen etter å ha fullført en treningsrunde med Thorbjørn Olesen, amatøren Matthew Naumec og Rickie Fowler på formiddagen.

Viktor Hovland trente med Rory McIlroy på Pebble Beach tirsdag. (Foto: Oklahoma State Golf)

Hovland har fått spilt med en rekke verdensstjerner denne våren, og under tirsdagens treningsrunde på Pebble Beach spilte han med ingen ringere enn Rory McIlroy og Jon Rahm, samt Cameron Smith, Erik Van Rooyen og amatøren Collin Morikawa.

(Artikkelen fortsetter under)

Les også: Dette er Hovlands veier til PGA-touren

Hovlands avgjørelse å bli proff nå, ett år før han skulle fullføre studiene, innebærer at han har hele sommeren på å forsøke å spille seg til en fast arbeidstillatelse på PGA Tour eller nivå to Web.com Tour i 2020.

Det betyr at han måtte si fra seg invitasjonen til The Open Championship i juli. Han er imidlertid fortsatt bestemt på å forsøke å kvalifisere seg til turneringen.

– Jeg kan fortsatt klare å kvalifisere meg, men jeg har gjort det litt vanskeligere for meg selv. På en måte er det et bra problem å ha. Noen ganger må man ta slike vanskelige valg, forklarer Hovland.

Les også: Hovland blir proff: – Tiden var inne

En som kommer til å følge spesielt godt med når Hovland debuterer som profesjonell på PGA-touren neste uke, er Rickie Fowler, som Hovland har blitt godt kjent med i løpet av tiden sin på Oklahoma State University – Fowlers tidligere universitet.

– Viktor kommer til å gjøre det bra. Jeg er ikke bekymret for ham. Det er en tilpasning å bli proff. For noen tar det litt lenger tid enn andre. Jeg gleder meg til han starter sin proffkarriere snart. Jeg tror han kommer til å lykkes. Jeg håper vi ikke må vente for lenge, sier Fowler, som understreker at han ønsker å hjelpe Hovland så godt han kan med å vende seg til den nye tilværelsen.

– Men det er ikke sikkert at han trenger min hjelp. Det kan godt hende at han kommer ut der og er heit med en gang, smiler Fowler.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let the Pebble Beach prep work for @usopengolf begin! #okstate #golfschool

A post shared by Oklahoma State Golf (@cowboygolf) on Jun 10, 2019 at 11:08am PDT

 

Viktor Hovland sier han ikke har rukket å fokusere så mye på proffdebuten Travelers Championship neste uke.

– Jeg er ganske avslappet. Akkurat nå tenker jeg bare på U.S. Open. Når jeg kommer til Connecticut neste uke, kommer jeg til å finne ut av det. Det er jo ikke noen stor «hemmelighet» som man må finne ut av, når man blir proff. Det handler fortsatt om å spille god golf, sier Hovland.

Han sier det er spesielt å være tilbake på Pebble Beach – arena for hans største seier i karrieren så langt.

– Det er veldig kult å spasere nedover noen av fairwayene og reflektere tilbake over de gode øyeblikkene som jeg hadde i fjor. Men nå er det en ny uke, og jeg forsøker å omstille meg litt og fokusere på mitt eget spill. Det er ikke noen enorm fordel å ha spilt U.S. Amateur her i fjor, mener Hovland, som sier at tykkelsen på roughen og bredden på fairwayene er den største forskjellen sammenlignet med i august.

(Artikkelen fortsetter under)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪He may not have twitter, but he has a bobblehead! #okstate #golfschool ‬

A post shared by Oklahoma State Golf (@cowboygolf) on Jun 10, 2019 at 8:03am PDT

 

Rickie Fowler tror på sin side at Hovland kommer til å ha en fordel med å ha de gode øyeblikkene derfra fortsatt friskt i minne.

– Det er noen ting som har endret seg på Pebble Beach siden U.S. Amateur, men det er likevel fortsatt en bane han kommer til å kjenne godt, og jeg forventer at han gjør det bra her, konstaterer amerikaneren.

Viktor Hovland tar fatt på åpningsrunden av U.S. Open sammen med Brooks Koepka og Francesco Molinari klokken 22.47 norsk tid torsdag. Hovedsendingen starter klokken 21.00 på Viasat, men Viaplay strømmer også «featured groups», som Hovlands gruppe er en del av.

Major-debutant Andreas Halvorsen starter sitt U.S. Open-eventyr klokken 17.57 norsk tid sammen med Noah Norton og Nick Hardy.

Les også: Alt du trenger å vite før U.S. Open 2019

Your browser does not support iframes.

Your browser does not support iframes.0