Eirik Tage Johansen hadde en del 11. plass som utgangspunkt for fredagen, og tok sikte på å blande seg inn i toppen i runde 2. I stedet ramlet han utenfor cutstreken.

 

Siddisen måtte opp i 73 slag, to over par for dagen og fem slag dårligere enn åpningsrunden, og raste ned til 63. plass. Med tre bogeys, en dobbel og tre birdies på scorekortet misset han cuten med minst mulig margin.

 

Tre slag bak ham endte Tages klubbkamerat Sondre Ronold på delt 94. plass i sin andre Challenge Tour-turnering for karrieren. Ronold gikk på 71 slag fredag, og misset cuten med fire slag.

 

Eirik Tage Johansen har nå spilt åtte turneringer på Challenge Tour i år, og klart cuten i tre av dem. Hans beste plassering for året kom i Frankrike for to uker siden med en delt 25. plass. Det er den nest beste norske plasseringen på Challenge Tour i år, etter Anders Engells 16. plass i Tjsekkia for en måned siden. Men snart er det topp-10-plasseringer som må gjelde for de norske spillerne.

 

Mens Norge de siste sesongene har hatt en spiller som har kjempet forholdsvis høyt oppe på Challenge Tours pengeliste, må vi nå helt ned på 109. plass for å finne første navn på listen, Anders Engell. Espen Kofstad var Norges store håp da året startet, men holder på å jobbe seg tilbake fra ryggskade og vurderer «medical excemption» for 2014-sesongen, slik at han kan starte neste sesong med samme gode Challenge Tour-kategori han hadde i år.
 

Med unntak av Tage har ingen av de andre norske Challenge-gutta spesielt gode kategorier å vise til, og med en kvote på syv wild cards per spiller blir de norske spillerne etterhvert avhengige av topp 10-plasseringer for å kvalifisere seg videre til neste turnering.
 

Joakim Mikkelsen stod på entry list til turneringen tidligere denne uken, men valgte å trekke seg. Etter det norsk kjenner til ønsker han å spille på seg bedre form igjen før han bruker opp et nytt wild card.
 

Elias Bertheussen ble i utgangspunktet tilbudt frikortet da Mikkelsen takket nei, men bekreftet via sin Facebook-profil tidligere denne uken at han heler vil bygge videre på sin Nordea Tour-seier på Hauger forrige uke, og spiller ukens Ecco Tour-turnering i Danmark.

 

 

 


 

 

 

Runde 1

 

Det har ikke vært veldig mye å juble for blant de norske på Challenge Tour denne sesongen. Solid åpningsrunde av Eirik Tage Johansen i Scottish Hydro Challenge gir nytt grunn til håp.

 

To Stavanger-golfere, Eirik Tage Johansen og Sondre Ronold er på plass på Macdonald Spey Valley GC denne uken for årets 11. turnering på Challenge-touren. Der er det ikke overraskende rutinerte Tage som er best i gang.

 

Torsdag gjorde han fem birdies, en bogey og resten par på vei til en åpningsrunde på fire under par. Det holder til en delt 11. plass så langt, kun to slag bak lederne Mark Tullo (Chile) og Jason Barnes (England).

 

Sondre Ronold ligger en over par, og deler 83. plassen to slag bak den foreløpige cutstreken. Dette er siddisens andre Challenge Tour-turnering i karrieren.