Henrik Stenson fortsetter sin fantastiske form denne uken, og er bare to slag bak lederen Jim Furyk når en runde av årets siste major gjenstår.

 

Svensken kom på tredjeplass i Aberdeen Asset Management Scottish Open i midten av juli, og andreplass i The Open Championship og WGC-Bridgestone Invitational ukene etter. Nå er han i toppen igjen, og kan bli tidenes første skandinaviske majorvinner.

 

Stenson har vært en av golfens største comeback-historier de siste årene. I starten av fjoråret var han utenfor topp-200 på verdensrankingen. Da det var PGA-mesterskap i 2011 var han ikke kvalifisert, og deltok heller i klubbmesterskapet hjemme i Sverige.

 

– Jeg kjempet om seier der også. Jeg vant ikke, spøkte Stenson etter lørdagens runde på 69 slag.

 

– Det var ikke en god periode i karrieren min. Jeg spilte ikke bra, og endte ett slag bak. Det vil nok ikke stå som et av høydepunktene i CVen min. Jeg har mer godt av majorer enn klubbmesterskapet. Jeg er litt mer fornøyd med spillet her, fortsetter han i følge europeantour.com.

 

Les også: Dufner en halvmeter unna majorhistorie

 

Stenson nyter golfen igjen, og ser frem til søndagens avslutningsrunde. Med runder på 68, 66 og 69 slag er det ingenting å utsette på stabiliteten hans.

 

– Det kommer til å bli en stor utfordring å ha hodet på rett plass, og om jeg klarer det håper jeg at jeg har en mulighet på back nine. Det er et ganske tettpakket leaderboard, og det kommer til å være en del karer med en god mulighet til å vinne. Jeg må bare fokusere på mine egne slag og hvordan jeg skal slå dem.

 

Stenson får selskap av en annen svenske, Jonas Blixt i sin gruppe. Blixt ligger seks under par, slaget bak Stenson, og tre bak lederen Furyk.

 

Det er over ti år siden Furyks forrige major-triumf, og veteranen har puttet som en gud så langt denne uken. Søndag går han i lederball med Jason Dufner.

 

Rory McIlroy har også blandet seg inn i toppen, men er avhengig av en virkelig lav runde om han skal ha håp om seier. Nord-iren avsluttet spektakulært med å senke en birdieputt på 17 meter på det 17. hullet, før han chippet i for birdie på det 18.

 

– Det var deilig å føle det rushet igjen, måtte McIlroy medgi. Sesongen hans har vært en sørgelig affære så langt.

 

Hvem tror du trekker det lengste strået søndag? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!