Tiger Woods sin første reise til Greenbrier Classic og West Virginia ble en kort en.

Fredagens runde på 69 slag, en under par var akkurat ikke nok, og Woods misset cuten med ett fattig slag. Tre birdies sent i runden hjalp lite, og Tigers misset dermed sin niende cut i karrieren. Dette er andre gang han har misset cuten to ganger i en og samme sesong.

Tidligere i år misset måtte han pakke sakene tidlig i Wells Fargo Championship. Da han slo han tilbake med å vinne The Memorial Tournament. Denne gang var det motsatt, etter at han i forrige gikk til topps i AT&T National.

– Jeg hadde det ikke helt. Jeg hadde ikke den rette lengdefølelsen. Ballen bare fløy i en evighet. Jeg klarte ikke å slå ballen pin high, og det er vanligvis en av mine styrker. Jeg klarer å slå pin high ganske stabilt, men nå klarte jeg det ikke i det hele tatt, sa en skuffet Woods etter runden.

Tidligere på dagen gikk Phil Mickelson på 71 slag, og misset også cuten. Mickelsons runde var han syvende strake over par – hans lengste strekning som proff.

Dette er første gang ”Lefty” og Tiger har misset cuten i samme turnering som profesjonelle. Sist gang de to misset cuten i samme turnering var i Byron Nelson Championship i 1993, da Tiger fortsatt gikk på high school.

– Det skjer. Vi misser cuter her ute, sier Tiger.

Fredagens missede cut var den tredje gangen Tiger misser cuten rett etter en seier. I 2005 vant han WGC Cadillac Championship, før han misset cuten i Funai Classic. I 2009 vant han AT&T National, og misset cuten i The Open. I løpet av karrieren misset Tiger bare fire cuter i sine første 231 starter på touren. Nå har han misset fire på sine 41 siste.

Til tross for 75 prosent fairwaytreff denne uken, slet Woods med å treffe greener. I tillegg brukte han 59 putter over de to dagene.

– Dette er en vanskelig bane å spille for første gang. Det er vanskelig å stole på lengdene, for ballen flyr så langt her, sa Webb Simpson som spilte med Woods torsdag og fredag.

Simpson trengte ikke mange trøstende ord, da han med sin 66 runde klatret opp til ledelse på ni under sammenlagt. Den ferske U.S. Open-vinneren leder med ett slag på sine fem landsmenn Jonathan Byrd, Charlie Beljan, Jeff Maggert, Jerry Kelly og Martin Flores.