Finalen av årets europamesterskap ble som forventet en meget spennende affære. Dessverre trakk Norge det korteste strået i den jevnspilte finalen mot franskmennene.

Norge skaffet seg et optimalt utgangspunkt med seiere i begge av formiddagens foursome-matcher. Kristian Krogh Johannessen og Viktor Hovland knuste Romain Lanasque og Nicolas Manifacier 4&3 i åpningsmatchen. Kristoffer Ventura og Andreas Halvorsen ble langt mer spennende. Den norske duoen ledet sin match med to opp da tre hull gjenstod, men Joris Etlin og Pierre Mazier klarte å utligne i innspurten. Dermed bar det ut i omspill, hvor Norge sikret en 2-0-ledelse før singelmatchene.

 

Der trengte Norge bare to poeng for å sikre sitt første EM-gull siden 2006. Dessverre skulle Andreas Halvorsens seier bli ettermiddagens eneste norske poeng.

 

Viktor Hovland, Kristian Krogh Johannessen og Kristoffer Reitan tapte sine matcher henholdsvis 4&3, 3&2 og 4&3. Mot innspurten ble det klart at det måtte bli opp til Andreas Halvorsen og Kristoffer Ventura å sikre seier i sine matcher, som var de eneste som fortsatt var helt åpne.

 

Da noen få hull gjenstod var Halvorsen likt i sin match mot Paul Elissalde, mens Ventura var ett hull bak Nicolas Manifacier. Halvorsen klarte å sikre seier, men dessverre ble Manifacier hakket for sterk for Ventura.

 

Dermed kunne Frankrike juble for 4-3-seier og EM-gull. Norge kan samtidig se tilbake på et imponerende mesterskap, hvor de knuste hjemmehåpet Skottland og forhåndsfavorittene England på veien til finalen. Andreplassen sikret dem også automatisk deltagelse i VM i Japan neste år.

 

– Frankrike spilte for bra i singler, og vi orket ikke helt opp. Men Norge vinner sitt fjerde sølv, og det er rått. Jeg er veldig stolt av laget. Norsk guttegolf leverer igjen, stort!, skriver landslagstrener Niklas Diethelm på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil.

 

Norsk Golf gratulerer med sølvmedaljen!

Resultater

 

Det norske jentelaget i Sverige avsluttet med en imponerende seier i lørdagens avslutningsmatch mot Finland. Norge har vært et av turneringens virkelige overraskelseslag, og sikret med lørdagens 4-1-seier en sterk 7. plass.

Resultater

 


 

Semifinale

 

De norske guttene danker ut den ene forhåndsfavoritten etter den andre. Fredag knuste de England i semifinalen. Gjentar de bragden fra 2006?

 

Det sensasjonelle norske guttelaget bestående av Kristoffer Reitan, Kristian Krogh Johannessen, Andreas Halvorsen, Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Daniel Øverås feide England av banen i fredagens semifinale, og er dermed sikret minst en sølvmedalje i årets europamesterskap på Murcar Links i Skottland.

England var ansett som forhåndsfavorittene, men havnet på etterskudd allerede på formiddagen da de tapte begge formiddagens foursomematcher. Kristian Krogh Johannessen og Viktor Hovland vant sin match 3&1, mens Kristoffer Ventura og Andreas Halvorsen vant med en opp.

 

Dermed trengte Norge bare to poeng i ettermiddagens fem avsluttende singelmatcher. Det klarte de, takket være utklassingsseiere fra Kristian Krogh Johannessen, Viktor Hovland og den nybakte juniornorgesmesteren Andreas Halvorsen.

 

– Det er bare å ta av seg hatten for gutta. Vi har et jevnt lag som har skapt en utrolig stemning og vilje til å gi hundre prosent, sier landslagstrener Niklas Diethelm.

Krogh og Halvorsen knuste Marco Penge og Harry Ellis vanvittige 7&5 i sine matcher, mens debutanten Hovland stod for en knallsterk 5&4-seier. Da betydde det lite at Kristoffer Reitan og Kristoffer Ventura måtte gi tapt henholdsvis 4&2 og to ned i sine matcher.

 

I fredagens andre semifinalen ble det langt jevnere, da Frankrike slo Italia 4-3. Dermed blir det fransk motstand i lørdagens spennende finale.

 

– Finalen blir en helt ny match, og det gjelder å lade opp batteriene og prestere like bra som i dag. Gjør vi det så har vi gode sjanser for å stå øverst på pallen, avslutter Diethelm.

 

Norsk Golf gratulerer guttene med bragden så langt, og ønsker lykke til imorgen!

 

Resultater

 


 

 

Kvartfinale

 

De norske gutta snudde 0-2 til 4-3-seier i en dramatisk EM-kvartfinale mot hjemmehåpet Skottland torsdag.

 

Det norske guttelandslaget imponerer stort denne uken, og er nå sikret en topp 4-plassering i årets Europa-mesterskap. Fredag venter England i det som blir nok en spennende match, takket være en sensasjonell seier av de norske gutta torsdag.

Nordmennene lå to poeng bak skottene etter formiddagens innledende foursome-matcher. Da brettet guttene opp ermene, og med fire av fem mulige seiere i singelmatchene kan vi nå begynne å drømme om norsk medalje.

 

– Vi snudde 0-2 da vi tok gull i 2006 så vi har ikke gitt opp. Vis hva dere er gode for gutter, skrev Norwegian Golf Team på Facebook etter foursomematchene.

 

Og å vise hva de var gode for var nettopp det de gjorde.

 

Debutanten Viktor Hovland viste hva som bor i ham da han vant dagens første match mot Connor Syme på det andre omspillshullet. Også Andreas Halvorsen, Kristian Krogh Johannessen og Kristoffer Ventura gjorde jobben med overbevisende seiere på henholdsvis 5&4, 3&2 og 4&3.

– Er jo bare en fantastisk kjempeinnsats å snu 0-2 etter foursome. Viktor vinner i playoff på det andre omspillshullet, for en konge. Go Norway, skriver landslagstrener Niklas Diethelm på Norwegian Golf Teams Facebook-profil.

 

Resultater gutter

Jentenes overraskelseslag i Sverige måtte dessverre gi tapt for Frankrike i deres kvartfinale, og kan nå på det beste håpe på en 5. plass. Renate Hjelle Grimstad og Susana Vik stod for dagens eneste norske poeng i ettermiddagens singelmatcher.

 

Norge møter Italia fredag.

Resultater jenter

 


 

Dag 2

 

Onsdag sikret de norske gutta en plass i A-puljen i Europamesterskapet, og er dermed sikret en plass blant de åtte beste. Det er også jentene, etter at andrerunden ble avlyst på grunn av uvær.

De norske gutta gjorde jobben, og ble liggende på 6. plass på Murcar Links i Skottland. Laget brukte ett slag mindre på dagens runde sammenlignet med åpningen, anført av 15 år gamle Kristoffer Reitan som var dagens norske spiller.

 

Det smakte nok ekstra godt for Oslo-golferen, som med sine 77 slag tirsdag leverte lagets høyeste score. I dag ble det en sterk 71-runde (E), det til tross for to dobbelbogeys og en bogey på scorekortet.

 

Norge ligger 25 over par sammenlagt, 20 slag bak lederlaget Italia, og 14 bak Skottland på den siste pallplassen. Det er også de skotske hjemmehåpene som blir Norges konkurrenter i torsdagens kvartfinale.

 

Åtte av 16 lag kvalifiserte seg til A-puljen. I tillegg til Norge, Italia og Skottland er også England, Frankrike, Danmark, Irland og Sverige med videre.

 

Leaderboard gutter

 

Også ukens overraskelseslag, det forholdsvis urutinerte norske jentelaget er klare for A-puljen. Jentene imponerte med en 7. plass etter første dag, og skal nå kjempe om en topplassering etter at onsdagens runde ble avlyst på grunn av oversvømmelse på banen.

 

Leaderboard jenter

 


 

Dag 1

 

Etter første dag med europamesterskap er det guttelaget i Skottland som er best i gang av de norske på 6. plass. Jentelaget er nummer 7 i Sverige.

Les også: Her er ukens EM-håp 

 

Guttelaget bestående av Kristoffer Ventura, Kristoffer Reitan, Daniel Øverås, Kristian Krogh Johannessen, Andreas Halvorsen og Viktor Hovland deler 6. plassen på Murcar GC i Skottland sammen med Irland på 13 over par, 13 slag bak lederne Italia som har skaffet seg en luke i tet. Det norske laget er samtidig fire poeng bak den siste pallplassen.

 

– Norge har måttet kjempe hardt for hvert eneste slag, akkurat som alle de andre landene på denne vanskelige banen. Vi er i angrepsposisjon, men mye jobb gjenstår, konstaterer landslagstrener Niklas Diethelm.

 

Den nybakte juniornorgesmesteren Andreas Halvorsen leverte dagens beste score av de norske gutta med 71 slag (E), etter stabilt spill med to birdies, to bogeys og resten par. 71 slag var forøvrig dagens 10. beste score i feltet. 69 slag fra danske Jeppe Kristian Andersen var tirsdagens laveste score.

 

Ukens turneringer innledes med 36 hulls slagspill, der de fem beste scorene regnes hver dag. Lag 1-8 går til pulje A, 9-16 til pulje B, og 17-20 til pulje C osv. Torsdag gjelder det dermed å holde seg innenfor topp-8 for å forbli i A-flighten og muligheten til å kjempe om medaljer.

 

Leaderboard gutter

 

 

På jentesiden har Henriette Eidsæter Syr, Renate Hjelle Grimstad, Kristin Simonsen, Sandra Nordaas, Susana Vik og Sofie Kjus Huseby plassert seg på en 7. plass på Linköpings GK etter første runde.

 

Dermed er også de med i den foreløpige A-puljen. Jentene ligger +20 sammenlagt, 18 slag bak Spanias lederlag og 12 bak England på den siste pallplassen. Det blir en spennende onsdagsrunde for jentene som deler 7. plassen med Skottland, bare ett slag foran Nederland som ligger utenfor pulje A.

 

Henriette Eidsæter Syr spilte best av de norske jentene med +3 for dagen, 75 slag. Det holder til en 32. plass i den individuelle konkurransen.

 

Leaderboard jenter